Hallands Nyheter

Visumstrul stopp för Markusson

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Asics cup i Minsk blev inte vad de svenska brottarna hade tänkt sig. – Tyvärr så fastnade halva laget i Riga på flygplatse­n, säger Jan-olov Öhlén, ansvarig för ungdomslan­slaget.

När vi söker Jan-olov Öhlén för att få reda på hur det gått för Varbergs Bois brottare Linus Markusson i Minsk berättar han att bara halva laget kom till start i tävlingen.

Resten fick åka hem, däribland Linus Markusson.

– Jättetråki­gt. Vi gjorde allt vi kunde för att få dem via Sankt Petersburg och transitvis­um, men det blev en strulig resa.

DEN SOM BOKADE brottarnas resa på förbundet, bokade över Moskva.

– Det är hårdare visumregle­r nu, även om man åker i neutral zon. Gränsvakte­rna sa att det kommer inte gå för det är nya och hårdare regler. Den rysktaland­e ledaren som var med försökte ta dem till Riga. Jag tyckte det var ett jättebra förslag och öppnade ur min privata plånbok, för killarna måste ju med till Minsk, säger Jan-olov och fortsätter:

– Men när vi bokat biljett och får den via sms ser vi att resan går via Sankt Petersburg och då höll jag på att bryta ihop. Vitryska förbundet kopplades in och Sankt Petersburg var beredd att möta upp. Men då sa Air Baltic nej. Så killarna blev kvar i Riga, tog in på hotell och flög hem i morse.

DE FEM SOM missade cupen ska dock få en så kallad ersättning­saktivitet.

– En sån som Linus är ju given. Det är ingen som rör honom i 55-klassen, så honom kommer vi vara rädda om. Han vann ju Vättercupe­n också, säger Öhlén.

”Gränsvakte­rna sa att det kommer inte gå för det är nya och hårdare regler” JAN-OLOV ÖHLÉN, ANSVARIG

I UNGDOMSLAN­DSLAGET

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden