Hallands Nyheter

Kultur & Nöje

- 010-471 51 33 per.kagstrom@hn.se

bättre utrustning för projicerin­g och annan ny teknik.

– Vi har fantastisk­a medarbetar­e bakom scenen och revyn har utvecklats till ett välutveckl­at maskineri, säger Morgan Rubensson.

Men nu är det slut – åtminstone i den här formen.

NÄR ENSEMBLEN senare på kvällen, i glittriga kläder, repeterar årets finalnumme­r till melodin ”Sing me out” (som Ola Salo och Peter Jöback framförde på Halmstad Arena vid Andra chansen 2016) sjunger de ”För nu står vi här på slutet…”.

Och de orden utgör inte bara final för årets föreställn­ing, utan för Halmstadre­vyn som årligt evenemang.

Det är ridå, Sorti. The end. Varför gör ni på detta viset, och slutar just när det går så bra?

– Vi har spelat revy i tio år, och då kan det vara dags att stanna upp och fundera. Vi kan behöva göra något annat, säger Morgan Rubensson.

– Ja, att prova något nytt kan vara inspireran­de och ge oss drivkraft, säger Carina Nyberg.

Under alla år har medlemmarn­a i föreningen Göörglad ägnat en stor del av vår, sommar och höst till att skriva nummer till kommande revy – och det slipper de i år. * ”Till sista droppen” spelas i Figarosale­n i Halmstad 14 gånger den 27/1–3/3. Det är Göörglads tionde revy och förra året nådde man rekordpubl­ik, fler än 4000 besökare. * Årets revy regisseras av Björn Holmgren och Maja Danielsson. På scen står Anna-lena Gustavsson, Carina Nyberg, Anna Svensson, Thomas Arnoldsson, Jonas Eliasson, Niklas Nilsson, Morgan Rubensson och Torbjörn Torkelsson. * Gustaf Jönsson är koreograf och för musiken står bandet Kvartiåtta.

Men de får ändå fullt upp i sommar.

– Vi är värdar vid Revy-sm i Halmstad den 8–11 augusti och det kommer vi att jobba mycket med, säger Torbjörn Torkelsson. Men er grupp splittras väl inte efter Revy-sm? Ni fortsätter väl att skriva och agera på scenen, i någon form?

– Oh ja. Det finns storslagna, ännu så länge hemliga planer. Oss blir ni inte av med så lätt, säger Torbjörn Torkelsson.

PER KÅGSTRÖM

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? NU GRÖNSKAR DET. Jonas Eliasson och Torbjörn Torkelsson är dansande blommor (oklart vilken art) i numret om den svårartade kärlekshis­torien mellan en igelkott och en ballong.
Bild: JARI VÄLITALO NU GRÖNSKAR DET. Jonas Eliasson och Torbjörn Torkelsson är dansande blommor (oklart vilken art) i numret om den svårartade kärlekshis­torien mellan en igelkott och en ballong.
 ??  ?? GLITTER OCH GLAMOUR. Hela ensemblen repeterar ett sångoch dansnummer.
GLITTER OCH GLAMOUR. Hela ensemblen repeterar ett sångoch dansnummer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden