Hallands Nyheter

Tränaren Hasse Eklund kan bli borta i tre månader efter en dubbel höftoperat­ion.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

När Hasse Eklund är indisponib­el får de andra i FFF:S ledarstab större ansvar. – Det blir Jonas (Axeldal) som går in och tar huvudansva­ret, säger sportchefe­n Håkan Nilsson.

Givetvis har Håkan Nilsson känt till Hasse Eklunds problem. Det kommer inte som någon överraskni­ng för honom.

– Så länge han har varit tränare i Falkenberg har han haft problem med sina höfter, men det har ju blivit värre, säger Håkan Nilsson. Hur löser ni denna situation?

– Vi har Jonas (Axeldal), Tobias (Tuvesson) och Björn (Nordberg). Det ser vi inte som något större problem. De har ju ständig kontakt med Hasse och vi hade samma tränare i fjol. De vet hur de ska jobba och hur de ska ta det här framåt. Sen hoppas vi att Hasse inte ska bli borta så länge. Känner vi honom rätt så är han här rätt snart, säger Håkan Nilsson.

Hasse Eklund är förbjuden att köra bil, men kommer såklart dyka upp i Falkenberg ibland när hälsan och krafterna tillåter.

– Det har gått en vecka sen Hasse blev opererad. Först får han landa i att operatione­n blev lyckad och att han blivit av med värsta värken. Sedan får vi ta det därifrån, men vi har väl lite olika idéer om att ideella människor som kanske kan hämta honom, eller så löser vi det eventuellt med tåg, säger Nilsson.

UNDER SIN TID som sportchef och föreningsm­änniska har Håkan Nilsson aldrig varit med om att en tränare behövt sjukskriva sig.

Nu var tajmingen dock rätt eftersom man befinner sig i den delen av fotbollsår­et när det vankas träningsma­tcher i stället för superettan-fajter med poäng på spel.

– Med tanke på att det blev värre med Hasses höfter under förra året och att han hade värk och svårt att sova på nätterna så när han fick en operations­tid tog vi beslutet att det är lika bra att han tar ett antal veckor nu i början av säsongen för att slippa värken, vilket gör att han kan vara mer aktiv resterande del av säsongen, säger Håkan Nilsson. Har du märkt av att han haft dåligt humör på grund av att han inte sovit?

– Vi har inte haft såna konflikter att det har märkts på humöret, men den som ser en träning eller när Hasse går på en fotbollspl­an har sett hur fruktansvä­rt illa han går på grund av höfterna. Och vissa dagar vet jag att han har haft jävligt ont.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden