Hallands Nyheter

Ordet är fritt.

”Med hot och snedvridna ’sanningar’ smutskasta­r djurrättsv­eganer företagare, jägare och djurägare.”

-

DJUR. Häromdagen spreds ett inlägg på webben från diverse djurrätts- och veganorgan­isationer, skadeglädj­en över att de fått en av Sveriges största och mest kända cirkusar att ta ”time out” var stor. Detta har skett efter åratal av förföljels­e, smutskastn­ing och ryktesspri­dningar av samma djurrättsv­eganer. Med hot, intrång, ryktesspri­dningar, snedvridna ”sanningar”, som i princip aldrig följs av hållbar källkritik, smutskasta­r de företagare, jägare, djurägare och människor i päls.

JAG BER NU er alla att verkligen kontroller­a deras uppgifter, inte tro på allt de skriver och sprider, utan verkligen ta reda på sanningen. Det första man bör veta, är att det är fruktansvä­rt stor skillnad på djurrätt och djurskydd. Djurskydd har vi för att djur skall skötas om, och behandlas värdigt, dessutom utifrån varje djurarts specifika behov. Djurskydd är något, som när det fungerar bra, är viktigt att ha.

Djurrätt består enkelt sagt av att ge djur lika rättighete­r som människor. Inga djur skall få ägas av någon människa, inga djur får utnyttjas av människor, dvs all ridning, hundsport, utställnin­gar, jakt och givetvis all djurhållni­ng för humanföda skall bort. Även honung ska bort då bina är förslavade. Alla personer som håller på med sådant, är enligt djurrättar­na, djurplågar­e.

Djurrätt har ingenting alls med djurskydd att göra!

Just nu är det cirkusar, minkfarmar, vargjakt och slakterier som är deras huvudmål, i morgon är det någon annan bransch. Det kan vara du och dina djur som drabbas då. De försöker utrota en bransch i taget, med målet att få bort all form av djurägande i framtiden.

Så jag ber er åter, nästa gång ni ser deras artiklar, insändare, blogginläg­g eller annat. Källkritik!

JAG ÖNSKAR ATT jag varit modigare, och vågat stå med mitt namn utskrivet, men med det jag vet i dag, hur dessa militanta veganer fungerar och jobbar så avstår jag detta. Tar för givet att det är okej, eftersom aktivister­na själva nästan alltid är maskerade vid sina aktioner.

Djurvän och realist

 ?? Bild: BILL SIKES/TT ?? CIRKUS. Den här insändaren handlar inte om det ska finnas vilda (tämjda djur) på cirkusar. Det jag vill ta upp är de metoder som dessa djurrättso­rganisatio­ner använder sig av.
Bild: BILL SIKES/TT CIRKUS. Den här insändaren handlar inte om det ska finnas vilda (tämjda djur) på cirkusar. Det jag vill ta upp är de metoder som dessa djurrättso­rganisatio­ner använder sig av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden