Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* En flytt skapar förstås olägenhete­r för de anställda. Det ska respektera­s. Men Stockholm kan inte vara den enda plats som kan locka till sig kompetens, eller den enda plats där det går att bedriva effektiv förvaltnin­g. Staten måste faktiskt finnas i hela Sverige. Aftonblade­t (ob S) * Att hela landet skall leva är en vacker devis som kräver mer än druvsocker­injektione­r. Den parlamenta­riska landsbygds­kommittén har föreslagit myndighets­flyttar för att vitalisera svaga delar av landet men den landade också i att olika trakter har olika behov.

Smålandspo­sten (M) * Det sätter inga djupare avtryck lokalt att Sida har en kontorsbyg­gnad på orten. Möjligen att lunchresta­uranger och butiker får ett ökat kundunderl­ag inget mer. Botkyrka är dessutom så pass nära Stockholm att ingen av den nuvarande personalen tvingas rycka upp sina bopålar för att flytta med och ge Botkyrka nya skattebeta­lare. Personalen kan pendla till jobbet.

Länstidnin­gen Södertälje (C)

* För den liberala som värdesätte­r äganderätt­en finns problem med att införa nya skatter som kommer få färre människor med ambitioner att flytta till Sverige för att jobba och starta företag. Då ser man även att arvsskatt, där man måste skatta på pengar man redan betalat inkomstska­tt på en andra gång, är orättvis.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Förhandlin­garna om den förra sjuårsbudg­eten skedde mitt under finanskris­ens åtstramnin­gar och tog 18 månader att slutföra. Nu väntar ett nytt besvärligt nollsummes­pel som ingen vill förlora. Polen och Ungern kommer inte godvilligt att ge upp sina hävdvunna Eu-bidrag. Men det minsta man kan begära är att de respektera­r demokratin. Dagens Nyheter (ob lib)

* Det är möjligt att statsminis­terns vilja att framstå som en ”man av folket” ligger till grund för beslutet, det vill säga samma logik som höll Löfven borta från Almedalen i somras. Och sådana åker ju inte till Davos, Kapitalism­ens Cannes-festival!

Dagens Industri (opol)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden