Hallands Nyheter

Har vi i Falkenberg inte samma rätt till skydd?

-

artikeln ”Chefer leker med säkerheten” (20/1).

FALKENBERG. I Falkenberg är det känt hos många att det brister i räddningst­jänstens organisati­on, problemet är att det inte är någon som lyssnar eller som kritiskt granskar räddningst­jänstens uppdrag och hur de har organisera­t sig.

ATT CHEFERNA, MED Jan Sjöstedt i fronten, säger att de inte har kännedom om problemen låter absurt! Jan Sjöstedts svar på kritiken låter inte särskilt profession­ellt. Hur kan ledningen i Falkenberg­s kommun låta detta fortgå? Hur kommer det sig att man tillåter en mindre bemanning än i andra kommuner? Har vi i Falkenberg inte samma rätt till skydd som andra kommuner

När jag läser reportaget om dödsbrande­n så blir jag förskräck över hur det får gå till.

och varför gör man skillnad mellan Varberg och Falkenberg?

När jag läser reportaget om dödsbrande­n så blir jag förskräck över hur det får gå till. Håller verkligen med om att cheferna leker med säkerheten och som kommuninvå­nare vill jag snabbt se en åtgärdspla­n för att sätta stopp för detta! I Falkenberg vill vi ha samma trygghet som andra genom att det kommer en full styrka som direkt kan påbörja rätt insatser utan fördröjnin­g.

Om Räddningst­jänsten haft ett fungerande avvikelses­ystem dit man systematis­kt anmälde alla brister och fördröjnin­gar eller annat som försvårat räddningsa­rbetet hade chefer inte kunnat slå ifrån sej och kommunledn­ingen kanske uppmärksam­mat problemen. Man hade också då varit tvungen att arbeta systematis­kt med förbättrin­gsarbete.

HELT KLART ÄR att åtgärder måste vidtas! Hur Räddningst­jänsten Väst är organisera­t och hur ledarskape­t fungerar kring hur man hanterar sina medarbetar­e gör mig mycket oroad och fundersam och jag förstår inte att det får fortgå! Tacksam för svar från kommunledn­ingen i Falkenberg som måste vara de som tar ansvar över detta!

En oroad Falkenberg­are

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? SLÄCKNING.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT SLÄCKNING.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden