Hallands Nyheter

Överfull förskola i Kungsäter

- KUNGSÄTER/KARL GUSTAV STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

2013 stängdes förskolan i Karl Gustav och barnen flyttades till Kungsäter. Nu råder akut lokalbrist på förskolan i Kungsäter.

Som HN berättade i tisdagens tidning så står den gamla skolan i Karl Gustav tom för tillfället och framtiden för lokalerna är oklar. En tanke som framförs från bygdelaget­s sida är att återöppna den förskola som fanns i lokalerna innan skolverksa­mheten slog igen 2013.

–DET ÄR jättehårt tryck på förskolan i Kungsäter nu. Och om barnen härifrån kan åka dit så kan de väl åka i andra riktningen också, säger Ingela Hjelm som är ordförande i bygdelaget i Karl Gustav.

Och det stämmer att verksamhet­en på förskolan i Kungsäter går för högtryck. Så till den grad att barnen inte får plats.

– Vi har fått flytta upp femåringar­na till våra lokaler i grundskola­n, säger Robert Hambre, som är rektor för skolan Kung Karl.

ENLIGT KOMMUNENS förskolech­ef Agneta Svenberg är frågan om att öppna en förskola i Karl Gustav igen inte aktuell.

– Det fanns ju en anledning till att den stängdes. Det var få barn och det är inte bra varken för barnen eller för möjlighete­rna att få ihop personalsi­tuationen, säger hon.

Inte heller Ingela Hjelm i Karl Gustavs bygdelag är särskilt optimistis­k om att få gehör i frågan.

– Jag tror att det har gått alldeles för mycket prestige i detta, säger hon.

I dagsläget är 15 av de 60 barnen på förskolan i Kungsäter från Karl Gustav-området, enligt siffror från barn- och utbildning­sförvaltni­ngen.

”Vi har fått flytta upp femåringar­na till våra lokaler.”

ROBERT HAMBRE, rektor för grundskola­n på Kung Karl

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden