Hallands Nyheter

Bruket satsar på boulebar

- MALIN STRANDBERG 010-471 50 25 malin.strandberg@hn.se

Fem frågor till Claes Dahlgren som äger Bruket tillsamman­s med Mattias Svensson.

* Vad är en boulebar? – De allra flesta har nog spelat boule eller så har man blivit utsatt för det på till exempel midsommar. Sporten passar både små och stora sällskap och alla åldrar. En fyraåring kan vara med och spela och boule kräver inga förkunskap­er. Andra anläggning­ar som har satsat på boule har märkt att det är populärt bland tjejgängen.

* Varför satsar ni på en boulebar? – Vi tyckte att vi behövde ännu mer aktivitete­r i Varberg. Det finns många ställen att äta på men inte så många att umgås på. Bowlingen har varit väldigt populär men planen är att nu ska det bli ännu fler aktivitete­r att välja bland. Vi bygger bouleplane­r för att varbergarn­a ska ha något att göra när det inte är sommar.

* När började ni bygga de tio boulebanor­na? – Vi startade efter årsskiftet. Här går det snabbt! Vi är effektiva, men det är inte superavanc­erade konstrukti­oner. Det är mest grus och träramar som ska komma på plats. Den största utmaningen är att allt ska fungera ihop stilmässig­t.

* När ska allt vara klart? – Den 2 februari slår vi upp portarna. Då har vi också möblerat om. Vi piffar upp och byter inriktning mot streetmilj­ö.

* Ni satsar även på ett nytt matkoncept. Berätta! – Bruket och Verket blir ett och då flyttar street food market in till Bruket.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden