Hallands Nyheter

Löpare och familjevar­g m

TRÄSLÖVSLÄ­GE: ULF-BJÖRN RÖNN FYLLDE 40 ÅR I DECEMBER

-

Egentligen skulle intervjun göras inför 40-årsdagen, men tid saknades. I stället tar han en paus mitt i arbetet med att få fram 2017 års resultat inför kommande bolagsstäm­ma. Euromaster ingår i den stora Michelinko­ncernen. Det är mycket jobb och det är bråttom, men Ulf-björn trivs så länge arbetet känns meningsful­lt.

– Jag är uppväxt på landet utanför Teckomator­p i en vanlig arbetarfam­ilj. Jag hade redan som barn en bestämd vilja och gick min egen väg. Det har jag alltid gjort.

PLANEN EFTER ATT ha läst naturprogr­ammet med teknisk inriktning på Tycho Braheskola­n i Helsingbor­g var att bli väg- och vatteninge­njör. Därför gick kosan till Lund för just en sådan utbildning. Men efter nio månader hoppade han av.

– Ähh (skratt), det var det där med stark vilja. Vi fick lära oss saker som vi inte skulle ha någon nytta av. Jag slutade.

Ulf-björn sökte till Högskolan i Halmstad och läste ekonomi. Det blev några händelseri­ka år. Förutom att plugga ekonomi läste han IT parallellt, var engagerad i studentkår­en ända upp på nationell nivå, tog ett studieuppe­håll för lumpen på Gotland samt var med att starta ett företag som utvecklade en bostadssök­arsajt.

– Jag kryssade mellan ekonomi, IT och studentkår­en. Jag ville aldrig lämna det tekniska och det har jag stor nytta av i dag. Ekonomi och IT är tätt sammankopp­lat i dag.

EFTER EXAMEN erbjöds han anställnin­g som administra­tiv chef på studentkår­en i Halmstad, det var en stor organisati­on med en omsättning på 26 miljoner kronor. Det var där han träffade sin fru Cecilia som hade pluggat till ingenjör och då var vd för Kårhusbola­gen. Hon är anledninge­n till att Ulfbjörn blev Varbergsbo. Hon är uppvuxen i Veddige och hade tidigare sommarjobb­at på Strängbeto­ng och skulle tillbaka till en ny tjänst.

Envishet, stark vilja och driv. Trebarnspa­ppan och Euromaster­s ekonomi- och It-chef Ulf-björn Rönn som fyllde 40 år för drygt en månad sedan lever upp till sina förnamn. Efter några maratonlop­p är drömmen att göra ett ultralopp.

TRE BARN HAR det blivit, Ulfbjörn har varit pappaledig varje gång, och när den yngsta föddes tog hela familjen förra året ett tre månaders långt brejk i Thailand.

– Det var första gången vi var i Thailand och vi hade inte rest speciellt mycket innan, men det var fantastisk­t. Vi tog in thai-perspektiv­et, och lärde oss att de löser samma problem som vi – fast på andra sätt.

Ulf-björn blev övertalad av sin fru att följa med på yoga.

– Jag var lite skeptisk, men

”Jag kryssade mellan ekonomi, IT och studentkår­en. Jag ville aldrig lämna det tekniska och det har jag stor nytta av i dag. ”

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? LÄJESBO. Ulf-björn Rönn inspirerad­es av sin fru och började löpträna. Han ser sig egentligen inte som en idrottskil­le, men så har han den där viljan.
Bild: ANNIKA KARLBOM LÄJESBO. Ulf-björn Rönn inspirerad­es av sin fru och började löpträna. Han ser sig egentligen inte som en idrottskil­le, men så har han den där viljan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden