Hallands Nyheter

Falkenberg­s BTK fick en tuff resa mot mästarlage­t

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Serieledan­de Eslöv är en övermäktig uppgift normalt sett. Med klart försvagat lag blev det inte lättare för FBTK. – Jag tycker ändå att vi gjorde bra insatser, sa tränaren Erik Åhman.

Sedan tidigare stod det klart att Padasak Taniviriya­vechakul skulle missa matchen mot Eslöv. Och när Alexander Franzén dessutom låg hemma sjuk blev det inte lättare för seriejumbo­n Falkenberg.

– Vi hade desarmerat manskap i dag, det här ju en väldigt svår match även med fullt manskap, sa Erik Åhman.

FALKENBERG FICK TILL och med slänga in en debutant i Magnus Pohjolaine­n som normalt spelar med klubbens lag i division ett.

– Han fick den schyssta inledninge­n att debutera mot Xu Hui, sa Erik Åhman.

I den matchen blev det bara elva bollar totalt för Pohjolaine­n. I andra matchen, som aldrig kom att räknas, föll han mot supertalan­gen Truls Möregårdh i fyra set.

– Det var två bollar som skiljde i seten han förlorade, det var en bra insats, sa Åhman.

I stället var det lagets spanjorer som låg närmast en seger. Både Carlos Caballero och Guillermo Martinez pressade ungraren Daniel Kosiba till fem set, men båda föll också stort när det väl gällde.

– Man får det inte gratis. Vi möter bättre spelare och då måste man vara mer noggrann. Det är inte mycket slump utan den som har den bästa taktiken när det väl drar ihop sig vinner.

CARLOS CABALLERO VISADE stundtals upp ett bländande spel mot Kosiba. Hade han fått med sig första set (ledning 9–5) kunde det mycket väl ha gått vägen. Men Falkenberg fick lämna Eslöv utan en enda vunnen match.

– Vi sa innan att varje boll är viktig, varje set kan visa sig vara viktigt i slutet av serien. I stället för att bara lägga oss platt och dö så sa vi att vi skulle ge det ett försök och det tycker jag att alla gjorde.

Nästa match är redan på måndag och det är inte vilken match som helst. Bottenkonk­urrenten Kävlinge väntar i en match som mycket väl kan avgöra vilket lag som måste lämna Pingisliga­n.

”Man får det inte gratis. Vi möter bättre spelare och då måste man vara mer noggrann.”

ERIK ÅHMAN

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? STEGET EFTER. Guillermo Martinez gjorde en godkänd insats men föll både mot Truls Möregårdh (1-3) och Daniel Kosiba (2-3).
Bild: ROBERT BOMAN STEGET EFTER. Guillermo Martinez gjorde en godkänd insats men föll både mot Truls Möregårdh (1-3) och Daniel Kosiba (2-3).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden