Hallands Nyheter

Tung värvning av Tif

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

”Hans personligh­et passar in jättebra i gruppen, det känns som en ödmjuk kille. Vi tycker han verkar stabil, en tuff och fysisk spelare.”

NIKLAS SVENMYR, sportchef i Tvååkers IF

Viktor Nilsson har skrivit på ett ettårskont­rakt med Tvååkers IF. – Det känns som det är den mittbacken vi letat efter, säger sportchefe­n Niklas Svenmyr.

Det blev 26 matcher för Norrby, varav 25 från start i superettan 2017 för den 22-åriga mittbacken som även spelat i Elfsborg och Varbergs Bois och har Limmareds IF som moderklubb.

– Hans personligh­et passar in jättebra i gruppen, det känns som en ödmjuk kille. Vi tycker han verkar stabil, en tuff och fysisk spelare, säger Niklas Svenmyr i Tvååkers IF.

SÄSONGEN 2016 DÖK han upp i Varbergs Bois. Då spelade han fem matcher.

–Jag såg premiärmat­chen han gjorde med Bois, ett inhopp, och då var han bra. Jag har ju en del kontakt med (Magnus) Haglund (då i Elfsborg), så jag undrade varför han inte skickat honom till mig. Men jag förstod ju att han ville spela så högt upp som möjligt, säger Niklas.

Den 16 januari blev det klart att Viktor Nilsson och Norrby skulle gå skilda vägar:

”Vi vill därmed tacka Viktor för sin tid hos oss och önskar honom lycka till i framtiden!” skrev man i en kommentar på IF Norrbys hemsida.

– Jag vet att han haft andra förslag under en tid. Men han valde oss och det är vi jättestolt­a över. Att en etablerad superettan-spelare väljer oss oss framför andra visar att vi har andra värden än enbart ekonomiska som gör det värt att spela för oss.

Värvningen av Viktor Nilsson minskar Eric Nilssons chanser till ett kontrakt med Tvååkers IF.

–Vi har haft kontakt med Eric, men det har varit lite lugnt. Och nu känner vi väl att vi hittat mittbacken som vi sökte. Eric är ju mer en ytterback som kan spela mittback, därför gjorde vi detta valet, förklarar Svenmyr som också berättar att Viktor Nilssons familj har sommarstug­a i Olofsbo.

– Så det är ju som att befinna sig på hemmaplan. Självklart var det en anledning. Boendet är ju klart, sen tror jag han ska söka in på skola och studera. Den här värvningen passar i alla fall oss som handen i handsken.

Viktor Nilsson kan bara instämma när HN får tag på honom.

– Det är inte bara fotbollen utan helheten som ska kännas bra och det gjorde att det blev Tvååker, säger Viktor Nilsson som besökt en del andra klubbar också – på division 1-nivå.

Att Mattias Lindström tränar Tvååker vägde tungt.

– Absolut, man fick ett väldigt bra intryck när man träffade honom och det har bara förstärkts. Han verkar vara en duktig tränare och en bra person.

ATT VIKTOR SNART ställs mot storlag i Svenska cupen är bara ett plus.

– Det ska bli roligt, det ger ju en extra krydda när man får möta allsvenskt motstånd, och Helsingbor­g satsar ju på att gå upp och blir ett topplag i superettan. För både spelare och folk runt omkring blir det stort. Det kommer bli drag i Tvååker, säger Viktor som kommer söka in till ingenjörsu­tbildning i höst.

Han har även sin mamma på västkusten och brorsan går på gymnasiet i Falkenberg.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? KLAR FÖR TVÅÅKERS IF. Viktor Nilsson, med meriter från Elfsborg, Bois och Norrby blir en fin förstärkni­ng för Tvååkers IF i division 1.
Bild: KRISTER ANDERSSON KLAR FÖR TVÅÅKERS IF. Viktor Nilsson, med meriter från Elfsborg, Bois och Norrby blir en fin förstärkni­ng för Tvååkers IF i division 1.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden