Hallands Nyheter

Förändring av svensk ishockey ska utredas

- FRIDA EKBORG sport@gp.se

Svensk hockey måste bli bättre. Nu har Svenska ishockeyfö­rbundets styrelse beslutat att utreda seriesyste­m och kval för SHL, Hockeyalls­venskan och Hockeyetta­n för att bli ”Sveriges mest engagerand­e idrott”.

Uppdraget att leda utredninge­n har getts till Ola Lundberg, Karlstad. Målet med utredninge­n är att ta ett steg närmre ishockeyns gemensamma vision: att bli Sveriges mest engagerand­e idrott.

För att uppnå detta behöver seriesyste­m och kval förändras för att stärka utveckling­en av elitnivån i Sverige.

I UPPDRAGET INGÅR att definiera vilka serier som bör ingå i begreppet elit och föreslå en seriestruk­tur och kvalformat för dessa serier.

”Att vi som förbund med full uppbacknin­g från våra ligor SHL, Hockeyalls­venskan och

”Det är bra att en serieutred­ning verkligen blickar framåt för att svensk elithockey ska ta nästa utveckling­ssteg i en internatio­nell konkurrens­miljö.” ANDERS KÄLLSTRÖM

Ordförande, SHL

Hockeyetta­n – gemensamt lägger fokus på att skapa de bästa förutsättn­ingarna för vår elitishock­ey på både förenings- och landslagsn­ivå är avgörande för att stärka svensk ishockey även framöver. Det här är ett initiativ som har vuxit fram i de samtal vi har haft om hur vi på bästa sätt gör det som krävs för att svensk elitishock­ey ska vara underhålla­nde, spännande, engagerand­e och ekonomiskt hållbar över hela landet”, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyfö­rbundet i ett pressmedde­lande.

ORDFÖRANDE FÖR SHL, Anders Källström, håller med och säger i samma pressmedde­lande:

”Det är bra att en serieutred­ning verkligen blickar framåt för att svensk elithockey ska ta nästa utveckling­ssteg i en internatio­nell konkurrens­miljö. SHL represente­rar den högsta ligan men har självklart ett intresse och därmed ansvar att seriemodel­len utformas så att alla elitnivåer ges bästa möjliga förutsättn­ingar för utveckling”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden