Hallands Nyheter

Os-formen på väg för storslalom­åkare

- TT

Sara Hector och Estelle Alphand visar gryende Os-form i storslalom. De blev femma respektive sjua i näst sista tävlingen före Pyeongchan­g-spelen.

Storslalom­specialist­en Hector har letat efter mästerskap­sform ända sedan comebacken för ett drygt år sedan efter den svåra knäskadan. Den som höll henne borta från tävlande i drygt ett år.

I fjol kom hon sexa i Kronplatz och åkte sedan till VM i St Moritz med stora förhoppnin­gar. Det gick inte alls, hon slutade nia.

Den här säsongen har Sara Hector varit nia, elva, fjortonde och så kom hon sjua i årets första tävling i storslalom för ett par veckor sedan.

I tisdagens tävling i Kronplatz låg Hector fyra inför andra åket. Hon halkade ner en placering sedan hemmaåkare­n Federica Brignone klättrat upp till tredje plats.

– Det var så skönt att få till mitt åk. Det var betydligt mer avslappnat än mitt första åk. Jag försökte bara åka tekniskt bra och i den här backen visade det sig vara ett bra beslut, sa hon efter sitt andra åk till Svenska skidförbun­dets webbplats.

ESTELLE ALPHAND, som bytte från franska till svenska landslaget inför säsongen, har gått från klarhet till klarhet i vinter med resultatra­den 20–15–10–7 i de fyra senaste storslalom­tävlingarn­a.

I Kronplatz låg hon sjua efter det första åket och behöll den efter det andra.

Alphand, dotter till den franske förre alpinstjär­nan Luc Alphand, är tillsamman­s med Hector redan uttagen i storslalom till OS.

TYSKAN VIKTORIA REBENSBURG körde upp sig två placeringa­r från första åket och vann tävlingen, tre hundradela­r före norskan Ragnhild Mowinckel som ledde efter första åket.

Den tredje svenskan i tävlingen, Frida Hansdotter, halkade ner från nionde till 14:e plats.

Det återstår en storslalom­tävling före OS, i Lenzerheid­e på lördag.

 ?? Bild: Alessandro Trovati ?? DET TAR SIG. Sara Hector i första storslalom­åket i Kronplatz.
Bild: Alessandro Trovati DET TAR SIG. Sara Hector i första storslalom­åket i Kronplatz.
 ??  ?? ESTELLE ALPHAND.
ESTELLE ALPHAND.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden