Hallands Nyheter

Fa-cupen bjuder ofta på skrällar!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

När tipskupong­en består av matcher från Fa-cupen är det bra om systemet har överraskan­de tecken.

På sidan finns spelmodell­en med Abcsysteme­t och här saknas inte garderinga­r för skrällar i cupen. För Liverpool gäller det att först säkra en plats till Champions League nästa säsong.

Ska laget vinna en titel igen är Fa-cupen en bra möjlighet. Liverpool blir veckans bästa spik på systemet. För Huddersfie­ld och Swansea gäller det först att säkra kontraktet i Premier League. Motståndar­na Birmingham och Notts County får plats på systemet. Millwall har spelat sig ur bottenstri­den på egen kraft i Championsh­ip. Möter Rochdale som har formraden 1–2–7 på de tio senaste

PREMIER LEAGUE

och riskerar att bli degraderat till League 2. Millwall framstår som ett bra val bland favoritern­a. Watford har Javi Gracia som ny manager. Han blir klubbens tionde manager sedan 2012. Om Watford är osäker på hur laget ska spela har vi en helgarderi­ng över på Abc–systemet! Bristol City har spelat i ligacupen i veckan. Kommer Bristol City upp till sin rätta nivå i ligamötet mot QPR? Ipswichs manager Mick Mccarthy var manager för Wolves 2006 till 2012. Nu möts de två igen. Vem blir vinnare?

Liverpool slog ut rivalen Everton i Fa-cupen och nyförvärve­t Virgil van Dijk (bilden) blev matchvinna­re. Alex Chamberlai­n spelade bra mot Everton och när laget besegrade City i ligan. Har spelat på sju olika positioner under säsongen men bäst som central mittfältar­e. West Bromwich fick snabbt kontroll på Exeter när laget gick vidare i Fa-cupen. Säkra ett nytt kontrakt i Premier är det viktigaste.

Huddersfie­ld– Birmingham

Huddersfie­ld gick till femte omgången av Fa-cupen senaste säsongen och blev utslaget av Manchester City. Chansen att laget åter tar en plats i femte cupomgånge­n är riktigt bra.

Hull– Nottingham

Hull förlorade Fa-cupfinalen mot Arsenal 2014 efter förlängnin­g. Har efter finalen spelat mot Arsenal två gånger i cupen och förlorat. Nottingham slog ut Arsenal i senaste cupmatchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden