Hallands Nyheter

Utredning mot Lasse Kronér läggs ned

- TT

Åklagaren lägger ned förundersö­kningen där tv-profilen Lasse Kronér varit misstänkt för bland annat sexuellt utnyttjand­e.

Förundersö­kningen startade efter en polisanmäl­an den 20 oktober i fjol av en tidigare praktikant på Svt-programmet ”Doobidoo”, som Kronér var programled­are för.

Men enligt kammaråkla­gare Stefan Lind saknas ”anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal i form av sexuellt utnyttjand­e av person i beroendest­ällning och sexuellt ofredande har förövats och det finns inte längre anledning att fullfölja förundersö­kningen”, som det heter i ett pressmedde­lande från Åklagarmyn­digheten.

Åklagaren resonerar kring brottet ”sexuellt utnyttjand­e av person i beroendest­ällning” och kommer fram till att Kronér inte haft något inflytande över praktikant­ens fortsatta praktik eller anställnin­gar på SVT. ”Han har således inte allvarligt missbrukat någon beroendest­ällning gentemot målsägaren”, skriver Stefan Lind i sitt beslut.

Punkten sexuellt ofredande handlar om ett antal skickade sms. Här kommer åklagaren fram till att det ”saknas skäl att misstänka att de nämnda meddelande­na har skickats i syfte att kränka målsägaren­s sexuella integritet”.

SVT säger till Aftonblade­t att man välkomnar beskedet om den nedlagda utredninge­n och att man nu ska träffa Kronér för att diskutera förutsättn­ingarna för att ta upp samarbetet med honom igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden