Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Regeringen behöver en mer transparen­t och uthållig politik för att få ner sjukskrivn­ingarna. Återinför den bortre parentesen. Få med riksdagen på att ge arbetsgiva­re ett större kostnadsan­svar för ohälsan. Se till att misstänkt generösa läkare fråntas rätten att sjukskriva. En tänkbar modell är att låta en expertkår överpröva sjukskrivn­ingar rutinmässi­gt efter ett antal månader.

Expressen (lib)

* Hade man enbart brytt sig om att få bort oseriösa aktörer från marknaden hade det kunnat lösas med högt ställda kvalitetsk­rav och noggranna kontroller. Regeringen­s förslag riktar emellertid in sig på att urholka de privata alternativ­en.

Göteborgs-posten (lib)

* Det talas ofta om att en majoritet är emot vinster i välfärden, samtidigt väljer väldigt många svenskar just vinstdriva­nde företag för skola och omsorg. Om en skola, vårdcentra­l eller omsorgsför­etag väljs bort av medborgarn­a, är då lösningen på detta problem att ta bort möjlighete­n att välja? Eller är lösningen möjligen att se över hur man kan förbättra de alternativ som väljs bort?

Gotlänning­en (C)

* Krisen i sjukförsäk­ringen finns i verklighet­en, och den måste lösas i verklighet­en. “Du ska inte bli sjuk av ditt jobb, men om du blir sjuk ska du ha ekonomisk trygghet” skriver Strandhäll. Precis.

Aftonblade­t (ob S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden