Hallands Nyheter

Ungdomar söks till webbserie

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

”Det viktigaste är att man gillar att uttrycka sig.” ALBIN GLASELL regissör

Varbergs kommun producerar till sommaren en webbserie om att vara ung i Varberg. För regin står stans egen Albin Glasell som lovar något utöver det vanliga.

– Jag kommer spejsa ut en hel del och det kommer bli ganska galet.

Han fick frågan om att regissera den nya webbserien i höstas och nu återstår bara att hitta fyra huvudrolle­r innan det är dags att börja filma.

– Det som lockar mest är dels att jag aldrig har gjort en webbserie tidigare och har velat testa på det formatet. Men också min infödda passion för Varberg och kommunen. Det är ju något roligt för mig personlige­n och för ungdomsavd­elningen, säger Albin Glasell.

Inspelning kommer att ske i mars-april och till sommaren är det tänkt att serien på cirka tio avsnitt ska ha premiär.

Syftet är att fler unga ska få upp ögonen för kommunens verksamhet och marknadsfö­ra de mötesplats­er som finns för ungdomarna.

– Man måste våga sig på lite nya uttryck och det här är ett verktyg vi kan använda oss av för att nå ut. Vi vill marknadsfö­ra oss på ett roligt och attraktivt sätt, säger Jari Kajanne som är chef för ungdomsavd­elningen i Varberg.

Alla i åldrarna 12-25 kan söka till serien och det finns inga krav på skådespela­rerfarenhe­t.

– Det handlar mer om hur du är som människa. Kan du sjunga och dansa är det såklart bra men det finns inga krav. Det viktigaste är att man gillar att uttrycka sig eftersom det är seriens övergripan­de tema, säger Albin Glasell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden