Hallands Nyheter

Första hyresgäste­n klar i Seb-lokalen

- MARIA LOEWEN maria.loewen@hn.se

Märkesbuti­ken Design Only är en av två butiker som flyttar in i den tidigare Seb-lokalen.

Arbete pågår för fullt för att göra i ordning två butiksloka­ler i SEB:S gamla banklokal. Den 1 juni kommer klädkedjan Design Only att flytta in i den ena lokalen med entré i hörnet av Västra Vallgatan och Torggatan.

– Det känns jättebra att få flytta in, säger Design Onlys delägare Jan Erlandsson.

DET ÄR MÅNGA som visat intresse för lokalerna. Samtidigt har fastighets­ägaren Varbergs Fastighete­r själva jagat hyresgäste­r.

– Vi blev uppringa och det kom som ett fint erbjudande för oss. Vi letar hela tiden lokaler men hade inte tittat på just Varberg, säger Jan Erlandsson, som säger att etablering­en är både affärsmäss­igt och strategisk­t bra eftersom det finns butiker på flera platser i södra Sverige.

För Varbergs Fastighete­r har det varit viktigt att få in en extern aktör när ett attraktivt läge i centrum frigörs.

– Vi ville ha något nytt och Design Only var själva heta på att få hyra, säger Martin Rylander, vd på Varbergs Fastighete­r.

FASTIGHETS­BOLAGET är nära ett avtal med den hyresgäst som kommer att flytta in i den andra lokalen.

– Det ska bara till en kråka så är det klart, säger fastighets­chef Bärne Nylin, som i nuläget inte vill avslöja vem hyresgäste­n är.

Design Only planerar att öppna butiken för kunder i slutet av juni.

 ?? Bild: MARIA LOEWEN ?? NYTT. Förutom Design Onlys egna entré kommer det att byggas ytterligar­e en mot Torggatan för den andra butiken.
Bild: MARIA LOEWEN NYTT. Förutom Design Onlys egna entré kommer det att byggas ytterligar­e en mot Torggatan för den andra butiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden