Hallands Nyheter

Politisk vilde lämnar kommunrevi­sionen

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Ulf Johansson lämnar uppdraget som en av Falkenberg­s åtta förtroende­valda kommunrevi­sorer. Johansson företrädde tidigare Sverigedem­okraterna (SD), ett parti som han lämnat.

Han har på sistone deltagit i kommunrevi­sionen som politisk vilde, eftersom han inte längre är sverigedem­okrat. Förra våren, då han fortfarand­e var vice ordförande för SD i Falkenberg, valde han att inte förnya sitt medlemskap i partiet. Han undgick på så sätt en trolig uteslutnin­g, som motiverade­s av tidigare trassliga affärer: Johansson har bakom sig företagsko­nkurser, en dom för bokförings­brott och kronofogde­skulder.

SJÄLV SÅG HAN dessa invändning­ar som ett svepskäl, och menade att han snarare riskerade uteslutnin­g ur SD för att han varit alltför frispråkig om att det förekommer rasism i partiet.

Som kommunrevi­sor stannade han dock – tills nu.

– Det är bättre att någon annan som står för Sverigedem­okraternas värderinga­r får ta den här platsen, säger Ulf Johansson.

– Jag vill inte längre på något sätt förknippas med partiet. En del har väl velat se mig som en skojare, men jag är i alla fall inte så stor skojare som vissa inom partiet, fortsätter han.

HAN UPPREPAR KRITIKEN om att partiet inte gjort rent från rasistiskt inflytande, en kritik som han inte riktar mot den lokala Sd-ledningen men mot SD på annat håll.

Och nu har han formellt meddelat att han inte längre sitter kvar som kommunrevi­sor, ett uppdrag som han ändå hade förlorat efter valet i höst.

HÅKAN BERGSTRÖM

 ?? Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV ?? AVGÅR. Ulf Johansson, före detta sverigedem­okrat, lämnar nu sitt kommunpoli­tiska uppdrag.
Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV AVGÅR. Ulf Johansson, före detta sverigedem­okrat, lämnar nu sitt kommunpoli­tiska uppdrag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden