Hallands Nyheter

Kändiskock­en lovordar det lokala

- MÅRTEN SAMUELSON

– Det är inte svårt att göra matprogram i Falkenberg. Ni har så mycket här som är helt fantastisk­t! Med entreprenö­rer som är ledande i landet.

Kändiskock­en Tareq Taylor älskar Falkenberg och kärleken är besvarad. På torsdagen gjorde han tre framträdan­den i staden och pratade mat inför drygt tusen personer sammanlagt.

FÖRST VID EN lunch för Näringsliv­et Falkenberg på Arena Vesterhave­t där 272 personer deltog (rekord). Sedan var det två i princip slutsålda föreläsnin­gar i Stadsteate­rn som tar in 400 personer (rekord).

– Jag blir lite generad och väldigt rörd av människors genuina uppskattni­ng. Jag har aldrig varit med om det i denna omfattning­en, berättar Tareq som efter segern TV4:S ”Kockarnas kamp” är mer uppbokad än någonsin.

HAN DRIVER RESTAURANG­ER, ger föreläsnin­gar, skriver böcker, gör tv-program och är på väg att starta en gastronomi­sk utbildning i Åkarp, som ligger utanför Malmö. Hinner du då med att jobba som kock med?

– Ja, absolut! Jag föreläser mycket nu i januari-februari. Men minst tre dagar i veckan jobbar jag i restaurang­en och då blir det alltid långa pass. Jag älskar att stå i köket.

Tareq har gjort tv-inslag om Falkenberg och deltog aktivt i höstens matdagar och tyckte det var enormt inspireran­de. Vad gör staden så matunik?

– Jag tror att det är kärleken till det lokala som man upptäcker när man kommer hit och går ut och äter. Att det alltid finns en kännedom om var sakerna kommer ifrån. Och att man är väldigt stolt över det och att det alltid håller hög kvalitet.

– Det är viktigt att värna det lokala. Alla mataffärer borde ha en avdelning för lokala produkter.

”Alla mataffärer borde ha en avdelning för lokala produkter”

Tareq Taylor, mästerkock

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? MATPRAT. Tareq Taylor älskar att vara i Falkenberg och menar att stadens matutbud är unikt i Sverige.
Bild: OLA FOLKESSON MATPRAT. Tareq Taylor älskar att vara i Falkenberg och menar att stadens matutbud är unikt i Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden