Hallands Nyheter

Mff-talangen Teddy Bergqvist testar med Bois.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

FOTBOLL: SUPERETTAN

Malmös yngling Teddy Bergqvist kan bli nästa nyförvärv till Varbergs Bois. Och Bois sportchef öppnar för ett framtida samarbete med MFF. – Vi ska ha ett möte med Malmö, säger Kujtim Bala.

Det var Expressen som var först med uppgiftern­a om att Teddy Bergqvist är på väg till Varbergs Bois. Enligt tidningen ska en utlåning vara i princip klar, men det dementerar Joakim Persson.

– Vi kan väl säga som så att vi är jättenöjda med att han kommer och visar upp sig, men det är absolut ingenting som är klart, säger Bois-tränaren.

ANFALLAREN GJORDE MALMÖS enda mål i lagets första träningsma­tch för säsongen men uppges inte följa med till träningslä­gret i USA.

– Det är faktiskt Malmö FF som har tagit första kontakten och det kan bli ett unikt samarbete oss emellan, säger Persson. Du menar att det kan komma fler spelare från MFF och visa upp sig?

– Självklart, de har en plånbok som gör att det kan ramla in vad som helst i deras trupp så något ungt stjärnskot­t till kanske kan komma. Men i så fall kanske det händer i mars.

Bergqvist, som fyller 19 i november, var förra hösten utlånad till Åtvidaberg men lyckades inte hjälpa kvar laget i Superettan. Anfallaren gjorde dock inget mål på de 13 matcher som han deltog i.

– HAN KOMMER att vara med oss hela nästa vecka. Vi vet vad han kan på plan så i detta fall handlar det nog mest om att bekanta oss med honom utanför plan, säger Persson.

Teddy Bergqvist kommer också spela träningsma­tchen mot Halmia nästa lördag.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? OMTYCKT. Teddy Bergqvist är en favorit hos Mff-supportrar­na. Här klappas han om efter sitt mål förra helgen.
Bild: PETTER ARVIDSON OMTYCKT. Teddy Bergqvist är en favorit hos Mff-supportrar­na. Här klappas han om efter sitt mål förra helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden