Hallands Nyheter

Det pekar mot pallen

Det svenska landslaget fick från middagsbor­det se hur Frankrike tog dem till en semifinal mot Danmark. –Jag har nog aldrig någonsin hållit på Frankrike förut, säger högernian Albin Lagergren.

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Ni kan nog historien nu. Fransk seger mot Kroatien krävdes för att Sverige skulle nå fredagens semifinal. En speciell och maktlös situation för de svenska spelarna.

– Ja det var det absolut. Men även om vi hade vunnit så hade vi behövt ha hjälp, så det blev ungefär samma sak fast vi förlorade, säger Albin Lagergren på telefon från Kroatien. Hur gick tankarna i slutet av er match när situatione­n var som den var?

– Sista minuten kanske, då tänkte vi att vi ska ta det lugnt. Men under matchen var det fullt fokus på att vinna.

Nu väntar Danmark som Sverige ställdes mot i gruppspele­t i VM för nästan exakt ett år sedan.

– Jag tror att vi förlorade med två mål då, de gjorde mål i slutsekund­erna, säger Lagergren. Hur ska ni slå Danmark den här gången?

– Vi ska fortsätta spela vårt bra försvarssp­el, sen måste vi sätta dit bollarna när vi får chansen.

Mot Norge var det sisådär med just målskyttet. Till och med den i EM tidigare så stabile Lagergren vacklade framför målet.

– Jag tycker att det har varit bitvis så för oss under hela turneringe­n. Nu har vi börjat tänka för mycket och då blir det oftast inte bra, säger Lagergren som haft stöd av familj på plats.

– Pappa (Roger) var nere och kollade på det första gruppspele­t, men sen åkte han hem.

”Vi ska fortsätta spela vårt bra försvarssp­el, sen måste vi sätta dit bollarna när vi får chansen”

ALBIN LAGERGREN

ROGER LAGERGREN VERKAR inte ha varit den ende svensken som begav sig hemåt efter succéseger­n mot Kroatien.

– I Split var det en rätt stor svensk klack, sen har den varit mindre. Men det blir lätt så, man vet inte riktigt hur det ska gå och det är svårt att boka i förväg när man inte vet om vi får resultaten med oss, säger Albin.

Han känner inte heller av något speciellt stöd från Sverige.

– Från kompisar har man väl hört en del, men annars är det inget vi märker av, säger Lagergren som i en omröstning på aftonblade­t.se utsågs till Sveriges klart mest populära spelare i EM.

– Haha ja jag såg det, men det beror ju mycket på vilka som röstar och Kristianst­ads-fansen brukar vara ganska bra på såna grejer.

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN ?? SE UPP DANMARK. Albin Lagergren och Sverige hade svårt med avsluten mot Norge, det ska ändras på till semifinale­n.
Bild: LUDVIG THUNMAN SE UPP DANMARK. Albin Lagergren och Sverige hade svårt med avsluten mot Norge, det ska ändras på till semifinale­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden