Hallands Nyheter

Två cykelbutik­er slås samman till en stor

- MARIA LOEWEN maria.loewen@hn.se

Erlan Cykel & Sport lämnar sina lokaler och flyttar ihop med systerbuti­ken vid torget.

Till hösten tar Erlan Cykel & Sport flyttlasse­t från Västra Vallgatan och flyttar in i sin andra butik, Erlan MTB och Racershop på Drottningg­atan.

– Vi vill ha butikerna ihop, säger Tomas Emanuelsso­n, ägare till de båda butikerna.

I samband med att klädbutike­n Lolles flyttar ur sina lokaler och in i Nordeas tidigare banklokale­r kan Erlan Cykel & Sport ta över Lolles gamla och blir då granne med sin egen butik.

– VI KOMMER att fortsätta att hålla isär butikerna med dess olika sortiment. Men vi kommer att öppna upp något mellan de både butikerna så att kunderna kan gå emellan, säger Tomas Emanuelsso­n.

Även om Lolles flyttar ur sina lokaler redan under våren kommer det att dröja till hösten innan Erland Cykel & Sport flyttar in i dem.

– När de lämnar lokalerna har vi högsäsong så vi kommer att vänta lite, säger Tomas Emanuelsso­n.

Samtidigt som Tomas Emanuelsso­n med personal lämnar det folkmyllra­nde stråk som Västra Vallgatan är tror han flytten kan slå väl ut.

– Det kommer att bli lättare att stanna till med cykeln eftersom det finns mer plats, det är också en lugnare gata. Men visst syns butiken inte lika bra som på Västra Vallgatan, säger han.

VAD SOM KOMMER att ske med lokalen som Erlan Cykel & Sport nu huserar i, och som ägs av Varbergs Fastighete­r, är oklart.

– Det kan bli en helt ny verksamhet som flyttar in i lokalen eller så slås den ihop med SEB:S gamla lokaler, säger Bärne Nylin, fastighets­chef på Varbergs Fastighete­r.

 ?? Bild: MARIA LOEWEN ?? HISTORIA. Erlan Cykel & Sport har tidigare ägts av Tomas Emanuelsso­ns föräldrar, men även av Monarks grundare, Birger Svensson.
Bild: MARIA LOEWEN HISTORIA. Erlan Cykel & Sport har tidigare ägts av Tomas Emanuelsso­ns föräldrar, men även av Monarks grundare, Birger Svensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden