Hallands Nyheter

Rånare övermannad

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Mattias Bengtsson i Veddige hamnade mitt i ett rånförsök på Hemköp, och lyckades tillsamman­s med en annan kund övermanna rånaren.

Klockan kvart över sju i torsdags kväll gick Mattias Bengtsson in för att köpa sig en grillad kyckling på Hemköp i Veddige.

– När jag greppade kundkorgen hörde jag någon som ropade ”hjälp, hjälp” och jag såg hur en kille hotade kassörskan med kniv, säger 50-årige Mattias Bengtsson.

– Man blir rådvill i en sådan situation, men jag gick fram mot mannen som då vände sin uppmärksam­het mot mig i stället.

NÄR RÅNAREN SEDAN återigen hade vänt sig mot kassörskan, så fick Mattias ögonkontak­t med en kund som var på väg mot kassan inifrån affären.

– Utan att behöva säga något, bara genom blickarna, var vi överens om att ta killen från varsitt håll, säger Mattias.

DEN ANDRA MANNEN tog ifrån honom kniven, och de fick tillsamman­s ner rånaren på golvet, i väntan på väktare och polis.

– Efteråt kändes det tomt. Man behöver prata av sig en sådan här grej. Jag skulle gärna vilja ha kontakt med den andra mannen, för vi fick inte chans att prata ordentligt med varann och jag vet inte vem han var, säger Mattias.

Rånaren, kanske inte ens 20 år fyllda, var möjligen förvirrad eller påverkad.

– För annars försöker man väl sig inte på ett sådant här rån, säger Mattias Bengtsson som när allt var över köpte sig den grillade kycklingen.

HÅKAN BERGSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden