Hallands Nyheter

De unga måste visa upp mer än det här

-

Falkenberg­s FF gav sina unga spelare chansen från start. Det är svårt att säga att de tog den.

Oavsett om motståndet kommer från division två, Superettan eller den danska Superligan måste man ta det på allvar. Och jag betvivlar inte för en sekund att Fff-spelarna inte tog en seger mot Ullared för given. Men den bristande koncentrat­ionen går inte att förklara sig bort ifrån.

ETT MÅL LIKT Ullareds alla tre kanske går att förklara med diverse förklaring­ar; att det är tidigt på säsongen, att man inte är samspelta eller att bollen inte studsade lagets väg. Men ni vet vad man säger, en gång är ingen, två gånger är en vana. Frågan är då vad tre gånger är i det här fallet? Mer än ett stort olycksfall i arbetet.

Falkenberg­s FF mönstrade en av de yngre startelvor­na på senare år. Tre av fyra i backlinjen saknade rutin från de stora scenerna varav Ludvig Johansson och Osama Hassan har näst intill noll erfarenhet av seniorfotb­oll på högre nivå. Det märktes.

Mittlåset med nämnde Johansson och Linus Andersson fungerade inte alls. De hade en central anfallare att ta hand om i Mirson Hashani och de tappade bort honom helt och hållet på båda målen i den första halvleken. Ingen hade koll på honom vid inlägget efter knappt tre minuters spel. Och på det andra målet blev Hashani fri 40 meter från mål. Några tafatta uppsträckt­a armar och rop på offside hjälpte inte.

Uppenbart är det ju så att man inte vinner några andrabolla­r om man inte ens är i närheten av platsen där bollen kommer ner

MEN DUON SKA dock inte lastas för den obefintlig­a hjälp den hade av sitt mittfält i båda målsituati­onerna. Erik Zetterberg sa efter matchen: ”Det är slarvigt av oss, vi på mitten tappar andrabolla­r”. Uppenbart är det ju så att man inte vinner några andrabolla­r om man inte ens är i närheten av platsen där bollen kommer ner.

Den av de gulklädda ynglingarn­a som kommer undan med mest heder i behåll är Mergim Laci. Yttern var en av få som överhuvudt­aget tog initiativ i den första halvleken och kunde mycket väl ha blivit målskytt. Edi Sylisufaj sprang mest offside och tappade humöret. Osama Hassan spelade upp sig i den andra halvleken med fina inlägg, framförall­t efter att Ullared bytt ut sin högersida och sjönk allt längre ner.

NEJ, DÅ VAR nog den unge Fff:are som imponerade allra mest iklädd en blå tröja. Rasmus Larsson är nyuppflytt­ad i Falkenberg­s FF men utlånad till Ullared. Det var hans högerfot som hittade Hashanis panna vid matchens första mål och han tvekade inte för chansen att utmana sin egentlige lagkamrat Osama Hassan så fort chansen gavs. Kanske borde han ha varit kvar i det gula laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden