Hallands Nyheter

Troligtvis troskyldig­a trofunderi­ngar

-

Det är lätt att få för sig att tron inte bestämmer så mycket över våra liv i Sverige numera. Jag tror dock att vår tro styr minst lika mycket över våra liv numera som förr men för många är det inte tron på olika gudar som är huvudsaken. I dag är det mycket annat vi är mer eller mindre tvingade till att fundera på om vi ska tro på eller inte.

En trosfråga som vi från olika håll uppmanas ta tag i är att vi ska tro på oss själva. Då tänker jag inte på att man ska fundera på om man finns eller inte. Att jag finns till blir jag varse varje månadsskif­te när det är dags att betala räkningarn­a. Skulle jag i alla fall tvivla på min existens är det bara att jag klämmer ett finger i kylskåpsdö­rren. Tro på sig själv handlar mer om att vi ska tro på att vi klarar av allt som det förväntas att en modern människa ska klara av.

VI SKA TRO att vi klarar av att vara duktiga förhandlar­e, som när räntan för bostadslån­et ska bestämmas och när vi söker jobb och kommer till lönebiten. Vi ska tro att vi kan förstå allt som står i försäkring­svillkoren för hemförsäkr­ingen. Vi ska tro att vi klarar av all ny teknik för den tron förväntas vi ha av banker, myndighete­r, SJ och andra. Det handlar med andra ord om att vara stark i sin tro på sig själv för att passa in i samhället idag.

”Viktigast är att var och en får tro på det de vill utan att bli påhoppade.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden