Hallands Nyheter

Kalle redo för debut i Falkenberg­ströjan

HN liverappor­terar

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

I årets fjärde träningsma­tch får Fff-supportrar­na se sitt stora nyförvärv från start. – Nu är jag äntligen tillbaka i fullt spel och vill se vad jag går för, säger Kalle Söderström.

Under uppmärksam­made former blev Kalle Söderström klar för Falkenberg­s FF i slutet av förra året. Men en krånglande fot har stoppat honom från spel fram tills nu.

– Jag har haft problem med det inre ledbandet på vänsterfot­en. Men nu har jag tränat för fullt den här veckan, säger Söderström.

Och det blir spel från start mot Landskrona.

– Ja det blir så, både jag och Hasse (Eklund) vill se vad jag går för, säger Söderström.

Med förlustmat­chen mot Ullared i beaktning så kan det nog behövas lite fart i Fff-laget.

– Men vi ska nog inte ta den matchen av för stor betydelse. Den var inte bra och jag vet att alla kan så mycket bättre, säger Söderström Hur känner du för Landskrona som gammal Hif-supporter?

– Det har ju varit rivalitet under vissa perioder, men just nu känner jag inget direkt mot Landskrona. Men morsan är faktiskt Boisare och farsan Hif:are.

EN ANNAN SOM är tillbaka till den här matchen är tränare Hasse Eklund som för första gången sedan sin operation coachar laget vid sidan av plan.

– Jag vill se en upprycknin­g jämfört med de andra matcherna, både vad gäller attityden och det spelmässig­a. Framförall­t i anfallsspe­let Med start klockan 13.55 kommer vi att liverappor­tera sändningen på har det varit ganska mycket mellanmjöl­k, säger Eklund. Men ni har väl tränat mest på försvarssp­el så här långt?

– Jo, men samtidigt känner jag att vi tränade mycket anfallsspe­l i fjol så vi borde ha haft mer linjer i spelet så här långt.

Landskrona är nykomlinga­r i Superettan och Eklund förväntar sig ett offensivt motstånd.

– De spelar en frejdig fotboll med många snabba och tekniska spelare. De funderar nog inte så mycket utan kör bara på, säger Hasse Eklund.

VI KAN FÖRVÄNTA oss en helt annan startelva än mot Ullared. Dessutom finns det lite nya skavanker i laget. Erik Zetterberg har problem med en fot, Hampus Svensson är fortsatt borta och Osama Hassan har problem med en baksida.

– Dessutom kommer Zlatan Krizanovic vila. Han har tränat på jättebra men vi vill inte riskera att vi kör för tufft och hårt efter att han har varit borta i två och ett halvt år, säger Eklund.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? ÄNTLIGEN MATCH. Hittills har Kalle Söderström fått nöja sig med att träna, men mot Landskrona är han redo för match.
Bild: OLA FOLKESSON ÄNTLIGEN MATCH. Hittills har Kalle Söderström fått nöja sig med att träna, men mot Landskrona är han redo för match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden