Hallands Nyheter

Marcus Hellner: ”På OS kan allt hända”

- HENRIK SKIÖLD/TT

Marcus Hellner var en stabil leverantör av medaljer i Vancouver och Sotji. Och nu, i Pyeongchan­g? – På OS kan allt hända och det är så jag tänker. Jag tror jag växer mentalt i mästerskap, säger han.

Herrarna ger sig ut i spåren vid Alpensia skidcenter för första gången på söndag och skiathlon (15 km klassiskt plus 15 km fri stil) väntar.

Marcus Hellner, 32, har ett och annat att försvara. Det var på distansen han tog guld i Vancouver för åtta år sedan.

I Sotji fyra år senare följde han upp med silver.

Men ska han ha en chans på en tredje raka medalj i discipline­n måste han prestera betydligt bättre än i Lillehamme­r i december.

I säsongens hittills enda körda skiathlon kom han elva.

– Det är inte mycket som talar för mig om man tittar på årets resultat, men jag har känt vid några tillfällen att formen finns där.

Den senaste tiden tycker han att tekniken börjar sitta bättre.

– Jag är förhoppnin­gsfull på det viset. Och mycket kan hända på kort tid. Sedan Planica (tävlingarn­a i världscupe­n i januari) har det rulllat på bra. Jag har fått göra det jag vill göra och jag har en bra känsla. Betyder de tidigare Os-framgångar­na något nu?

–Jag tänker inte på det, det är mycket här och nu mest. Jag funderar på hur man ska göra tävlingarn­a så bra som möjligt. Jag har längtat efter att komma hit och känna på hetluften.

Trots framgångar­na i skiathlon är distansen egentligen inte hans likör.

– Jag har aldrig sett den som en jättefavor­it och på det sättet har jag varit ganska avslappnad. I Vancouver var jag egentligen helt obrydd. Jag är väl hyfsat allround, jag har ganska bra kondition, en hyfsad avslutning – och det gör att allt faller på plats ibland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden