Hallands Nyheter

Get out fick priser av författarn­a

- TT

Skräckfilm­en Get out har kammat hem den tunga kategorin bästa manus på galan för Hollywoods manusförfa­ttare i Beverly Hills.

Get out, med Jordan Peele som manusförfa­ttare och regissör, handlar om en ung svart man som besöker sin vita flickväns liberala familj ute på landet. Den trevliga stämningen utvecklas så småningom till en mardröm. Inför årets Oscarsgala är filmen nominerad i fyra kategorier: bästa film, bästa regi, bästa manus och bästa manliga huvudroll för Daniel Kaluuyas prestation.

Även Call me by your name har belönats på galan för Writers guild of America. Succéfilme­n prisas för bästa manus efter förlaga, rapportera­r Variety.

James Ivorys manus baseras på André Acimans roman från 2007 om en kärleksrel­ation mellan en 17-årig pojke och en 24-årig man. Filmen utspelar sig i Italien 1983.

Wga-galan är en av de sista stora prisceremo­nierna innan Oscars kröner galasäsong­en den 4 mars. * Bästa originalma­nus: Get out.

* Bästa manus efter förlaga: Call me by your name.

* Bästa dokumentär­filmsmanus: Jane.

* Bästa dramaserie: The handmaid’s tale.

* Bästa komediseri­e: Veep.

* Bästa nya serie: The handmaid’s tale.

* Bästa miniserie, originalma­nus: Flint.

* Bästa miniserie, manus efter förlaga: Big little lies.

* Bästa talkshow: Last week tonight with John Oliver.

* Bästa sketchprog­ram: Saturday night live.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT ?? TÄVLINGSIN­RIKTAD. Längdskidå­karen Johan Olsson är en av deltagarna i årets omgång av Superstars. ”Nu när jag har slutat att tävla märker jag att jag tävlar mycket mer i andra saker”, säger han.
Bild: ANDERS WIKLUND/TT TÄVLINGSIN­RIKTAD. Längdskidå­karen Johan Olsson är en av deltagarna i årets omgång av Superstars. ”Nu när jag har slutat att tävla märker jag att jag tävlar mycket mer i andra saker”, säger han.
 ?? Bild: CHRIS PIZZELLO ?? PRISAD. Get outs manusförfa­ttare och regissör Jordan Peele.
Bild: CHRIS PIZZELLO PRISAD. Get outs manusförfa­ttare och regissör Jordan Peele.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden