Hallands Nyheter

45 jobb flyttas bort

Migrations­verkets administra­tiva verksamhet i Falkenberg flyttas senare i vår till Göteborg. De 45 anställda erbjuds att följa med, men det är osäkert hur många som nappar.

- HÅKAN BERGSTRÖM 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Migrations­verket flyttar sin administra­tiva verksamhet med tillstånds­ärenden från Falkenberg till Göteborg senare i vår. De 45 anställda erbjuds att flytta med, men i dagsläget är det oklart hur många som antar erbjudande­t.

– Tidpunkten är bestämd till den 14 maj då tillstånds­enheterna i Falkenberg ska vara flyttade, säger Stina Andersson, en av två enhetschef­er i Falkenberg (och som själv precis gått över till annan tjänst på verket).

För något år sedan omorganise­rade Migrations­verket så att Falkenberg inte längre hade någon enhet för att organisera själva mottagande­t av nyanlända. Den uppgiften sköttes i stället från Halmstad.

DÄREMOT HAR Migrations­verket i dag ungefär 45 anställda i Falkenberg som hanterar tillstånds­ärenden, alltså frågor som rör rätten att bosätta sig i Sverige.

– Men nu sker en återgång till tidigare läge då den här tillstånds­verksamhet­en i första hand var koncentrer­ad till större orter som Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Stina Andersson.

Flytten från Falkenberg till Göteborg kan också ses som en förberedel­se för att tillstånds­ärendena förväntas minska i takt med att Migrations­verket har betat av ärenden som har sin grund i den stora ankomsten av nyanlända för ett par år sedan.

”Men nu sker en återgång till tidigare läge då den här tillstånds­verksamhet­en i första hand var koncentrer­ad till större orter som Stockholm, Göteborg och Malmö.” STINA ANDERSSON,

enhetschef

DÄRMED AVVECKLAS alltså Migrations­verkets administra­tiva verksamhet i Falkenberg. Under de senaste två åren har man hållit till i hyrda lokaler på Schubergsv­ägen på Västra gärdet.

För närvarande har den avgående enhetschef­en ingen uppfattnin­g om hur många anställda som kommer att tacka ja till att flytta med till Göteborg.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? UTFLYTTNIN­G VÄNTAR. Migrations­verket flyttar sin verksamhet från Falkenberg och lämnar lokalerna på Schubergsv­ägen.
Bild: OLA FOLKESSON UTFLYTTNIN­G VÄNTAR. Migrations­verket flyttar sin verksamhet från Falkenberg och lämnar lokalerna på Schubergsv­ägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden