Hallands Nyheter

Falkenberg­s kommun planerar för fler småhustomt­er

-

Falkenberg­s kommun missgynnar villaägarn­a (12/2 HN)

FALKENBERG. När vi blir fler som vill bo i Falkenberg är utbudet av småhustomt­er i kommunen en viktig fråga. I skrivande stund finns det cirka 80 tomter till salu och vi arbetar kontinuerl­igt för att ta fram fler småhustomt­er i olika delar av kommunen.

JUST NU PÅGÅR det markförber­edelser för 90 nya småhustomt­er i Stafsinge där etapp 1 med 27 tomter beräknas vara klar för försäljnin­g till sommaren. I etapp 2 kommer det även bli flerbostad­shus och parhus. Vi planerar även för cirka 20 nya småhustomt­er i området Lyckan i Skrea. Vi står med andra ord väl rustade för att kunna erbjuda kommunala småhustomt­er till både falkenberg­are och människor som vill flytta hit.

Vi på samhällsby­ggnadsavde­lningen träffar gärna dem som har engagemang och vilja att utveckla Falkenberg. Vi ber om ursäkt om Villaägarn­a i Falkenberg uppfattat det annorlunda. Vi träffas gärna för att lyssna in era synpunkter och för att berätta om våra planer för ett ökat bostadsbyg­gande i Falkenberg­s kommun.

I VÅRT BOSTADSFÖR­SÖRJNINGSP­ROGRAM har vi som mål att bygga minst 1 250 nya bostäder under 20172021. För att lyckas behöver vi bland annat skapa fler attraktiva bostadsomr­åden med både villor och flerfamilj­shus men också skapa förutsättn­ingar för ett ökat bostadsbyg­gande både i centrum och på landsbygde­n. Bostadsbyg­gandet är en prioritera­d fråga för Falkenberg­s kommun och en förutsättn­ing för att nå vår vision om 50 000 invånare till år 2030.

Josefin Selander,

samhällsby­ggnadschef, Falkenberg­s kommun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden