Hallands Nyheter

Bartler: ”Vi kan inte agera nu”

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Varbergs kommun har i dagsläget ingen möjlighet att agera mot de påstådda mutorna. – Vi vet ju inte vem som är anklagad, säger kommundire­ktör Carl Bartler.

HN har i flera artiklar berättat om ett byggföreta­g som påstås har saltat sina fakturor och därmed frångått gällande ramavtal inom Varbergs kommun.

I torsdagens artikel användes ordet skandal i rubriken. Något som fick kommundire­ktör Carl Bartler att reagera.

– Vi är ju inte säkra på om det är en skandal och vi tycker det är att föregripa en eventuell utredning. Om man skriver ”misstankar om” så ger det en annan nyans, säger han.

Han säger att Varbergs kommun kan uppfattas som passiva men menar att de inte kan agera i nuläget.

– Eftersom vi inte fått in anmälan till kommunen vet vi inte vad ärendet rör. Vi vet inte vem som är anklagad och vilket företag det rör. Därför har vi inte möjlighet att agera, säger han. Vad kan ni göra?

– Vi har haft upprepade kontakter med polisen men de ger oss inte informatio­n i dagsläget. Vi har sagt att vi ska biträda polisen om och när de önskar vårt stöd i arbetet, säger han. Kan ni redan nu se över era rutiner när det gäller ramavtal?

– Det är en för bred fråga. Vi har mellan 550–600 ramavtal inom olika områden och det är svårt att veta var kvalitetsb­risten uppstått. Dessutom gick vi alldeles nyligen igenom de rutinerna vi har, säger Carl Bartler som påpekar att han inte har något emot att kommunen granskas.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? ÖVERRASKAD. Carl Bartler, kommundire­ktör, om den misstänkta mutskandal­en: ”Jag blev förvånad när jag läste artikeln i måndags”.
Bild: ANNIKA KARLBOM ÖVERRASKAD. Carl Bartler, kommundire­ktör, om den misstänkta mutskandal­en: ”Jag blev förvånad när jag läste artikeln i måndags”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden