Hallands Nyheter

Inget Pinchos på Jc-hörnan

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

”Vi kom inte överens om hyran helt enkelt och vi är tillbaka på ruta noll.” SVEN-ERIK PEDERSEN,

ordförande

Den gamla Jc-lokalen står fortfarand­e tom. Intresse fanns från Pinchos att flytta in, men efter utdragna förhandlin­gar blir det inte så.

Det har nu gått mer än ett år sedan JC lämnade hörnet av Nygatan-köpmansgat­an. Utan att säga upp hyreskontr­aktet, enligt hyresvärde­n HSB Opalen. Därför kunde man till en början inte hyra ut till någon annan. Men i och med att JC lämnat lokalen och sagt upp alla sina abonnemang dit fick man så småningom klartecken att börja leta efter en ny hyresgäst.

I september 2017 öppnade en Pinchos-restaurang i Varberg. I samband med det rapportera­des att man även var intressera­de av att etablera sig i Falkenberg och att den förra Jc-lokalen var ett alternativ.

PROBLEMET VAR ATT det i så fall krävdes en omfattande och kostnadskr­ävande ombyggnati­on för att anpassa till restaurang­verksamhet. Men efter ett halvårs förhandlan­de har Pinchos nu dragit sig ur.

– Vi kom inte överens om hyran helt enkelt och vi är tillbaka på ruta noll. Styrelsen har nu beslutat att renovera upp lokalen. Bland annat ska vi byta ut englasföns­tren till energiföns­ter och sluta elda för kråkorna, säger Sven-erik Pedersen som är ordförande i HSB Opalen.

– NU SKA vi gå ut lite mer aktivt på marknaden också. Man kan tycka att det är ett attraktivt läge. Men samtidigt står det ju en massa tomma lokaler i centrum, konstatera­r Sven-erik Pedersen.

Föreningen förlorar en massa pengar i utebliven hyra men har kopplat in jurist för att kräva kompensati­on från JC för den uteblivna uppsägning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden