Hallands Nyheter

Mina jättelånga och underbara mellanbarn

-

Jag har fyra barn. En enorm coolhetsfa­ktor om ni frågar mig. Speciellt som de fördelat sig flickaflic­ka-pojke-pojke så att jag kan säga ”mina söööner” eller ”mina döttrar”. Ni hör ju själva hur bra det låter. Först kommer en unge som är jättevuxen nu - så vuxen att jag knappt kan tänka på det för hur går det ihop med att jag är typ 36? Sist kommer Pelle, vår sladdis, min lillplutt som gör att jag fortfarand­e har ena foten i föräldramö­tesvärlden. (Vill ni veta hur många föräldramö­ten jag har gått på genom åren? Nej, det vill ni inte.)

I MITTEN FINNS mellanbarn­en. Mina mellisar. De är liksom samma sort, knådade ur exakt samma degklump, fast en blev en hon och en han. Båda är jättelånga och svävar ovanför mig i sin egna överlägsna sfär.

– Men mammaaa... säger de med exakt samma tonfall när de tycker jag är extra jobbig. Och så himlar de med ögonen mot varandra.

18-ÅRINGEN GÅR PÅ tekniska programmet och efter varje matteprov kommer han hem och slokar med sin tvåmetersl­ekamen.

– Jag har F:at, jag bara vet det, förklarar han. Så vecklar han ihop sig till en deprimerad boll bredvid mig i soffan. Sen visar det sig att han blivit godkänd och han är glad och kaxig till nästa prov, då han kommer hem och ser ut som en vissen tulpan. Eventuell uppvaktnin­g undanbedes

Motellväge­n, Falkenberg

” Jag är jättemalli­g över att ha fostrat sådana samhällsbä­rande individer. För det är klart att det är min förtjänst.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden