Hallands Nyheter

Nu är cupsagan nästan över för Östersund

Allt talar för att bara 90 minuter återstår för Östersunds Europa League-spel. Efter 0–3 hemma mot Arsenal ser den osannolika Europaresa­n ut att sluta i London nästa torsdag. – Det var inte vår dag, säger straffmiss­aren Tom Pettersson.

- LARS FRANK/TT

Graham Potter hade manat till mod i drömmötet med Arsenal. Men inte ens magikern från engelska Solihull verkade kunna nå ända in i spelarnas huvud denna kväll. Inte från start i alla fall. Dubbelmöte­t hann knappt börja innan Arsenal utnyttjat Östersunds krampaktig­a och nervösa uppträdand­e. Matchovana­n lyste igenom – och kanske allt uppsnack kring den största klubblagsm­atchen på svensk mark senaste åren. Starten blev katastrofa­l. 0–2-underläge redan innan halvtimmen var spelad var något inte ens Jämtlands skrällag kunde vända.

– DET VAR inte vår dag. I första halvlek får de enkla mål, vi fick inte ens låna bollen, säger försvarare­n Tom Pettersson till Kanal 5.

Men det var inte stjärnmots­tåndets briljans som gäckade hemmalaget utan snarare osäkerhet och slarv som gjorde att mardrömsst­arten var ett faktum.

Varken konstgräs, fyra minusgrade­r som kändes som det trippla eller en hemmaarena som var fylld till sista stol kunde stoppa Arsenal.

Men de fick som sagt mycket hjälp från hemmalaget. Hemmaspela­rna, som förutom förra veckans cupmatch mot Trelleborg, inte spelat tävlingsfo­tboll sedan början på december, föll långt ner och lät Arsenal pressa och äga bollen.

0–1 kom efter en tveksam retur från målvakten Aly Keita och 0–2 kunde Henrich Mchitarjan valla in via hemmabacke­n Sotirios Papagianno­poulos.

Graham Potter försökte förändra matchbilde­n genom att sätta in Tesfaldet Tekie och Jamie Hopcutt i halvtid.

Spelet från slutet av första fortsatte där Östersund visade upp det mod Graham Potter talat om som nyckeln till en ny stormatch.

MEN FLYTET FRÅN förr fanns inte riktigt. När Saman Ghoddos föll i straffområ­det i höstas gav det straff och ett viktigt mål. Nu friade domaren och i anfallet efter kunde Mchitarjan spela fram Mesut Özil till 3–0.

Duon visade vilka olika nivåer de två lagen normalt spelar på. Både fotbolls- och lönemässig­t.

Sedan fick visserlige­n Östersund den där straffen i slutminute­n men med Brwa Nouri utbytt fick Tom Pettersson kliva fram och hade inte kylan och beslutsamh­eten som Nouri haft i liknande lägen.

– Jag bestämde mig tidigt. Den var inte tillräckli­gt hård. För dåligt, säger Pettersson.

”I första halvlek får de enkla mål, vi fick inte ens låna bollen.”

TOM PETTERSSON,

försvarare i Östersund

 ?? Bild: NILS JAKOBSSON ?? INGEN CHANS. Saman Ghoddos föll liksom hela Östersund.
Bild: NILS JAKOBSSON INGEN CHANS. Saman Ghoddos föll liksom hela Östersund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden