Hallands Nyheter

Uppflyttni­ng ger frågor

BANDY: ALLSVENSKA­N

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Innan säsongen började var det väl ingen som trodde att FBK skulle ha med toppstride­n i Allsvenska­n att göra. Inte ens ordförande Larsjohan Svanström.

– Det är ju en dröm blandat med förtjusnin­g och vi har blivit tagna på sängen minst sagt, säger Svanström.

Men redan nu måste Frillesås vakna ur drömmen och ta tag i verklighet­en. Många frågetecke­n väntar kring arena, organisati­on och sponsring om man tar klivet in i bandyns finrum.

– Det får jag väl erkänna att i nuläget har vi inte alls den organisati­on som krävs för att gå upp i Elitserien. Men vi har tagit kontakt med Kenth Hultqvist som med sin rutin har kommit med mycket tips, säger Svanström och fortsätter:

– SEDAN ÄR det ju så att vi inte kan gå ut och vara kaxiga på något sätt. Utan vi får snegla på lagen i den nedre regionen av Elitserien och titta på hur de har gjort.

FBK har i dagsläget inga anställda Inför lördagens match toppar Frillesås tabellen med 33 poäng. Tre poäng före tvåan Falu BS som på lördag spelar mot 13:e placerade Nitronora.

Då är klubben klar för Elitserien 18/19 oavsett hur det går för Falun. * Vid oavgjort eller förlust: Då krävs att Falun förlorar för att vara helt klara för uppflyttni­ng. Tar Falun poäng avgörs allt i sista omgången.

* utan en hel drös med ideella eldsjälar som drar runt föreningen.

– Det är för tidigt att säga om det blir aktuellt att anställa någon men om vi gör det så är det väl en marknadsch­ef som måste in. Som kan sitta på dagtid och ragga sponsorer.

FÖR DET ÄR sponsorpen­garna som kommer att bli viktiga för FBK, som i dagsläget omsätter dryga två miljoner kronor.

Enligt tips från Hultqvist borde Frillesås satsa på att marknadsfö­ra sig som ”Laget från skogen”.

– Jag är lite allmänt rädd eftersom vi är verksamma i Halland och fotbollen är absolut störst för de halländska företagen. Men vi hoppas på att folk ska lockas av att vi är den lilla klubben som har gått upp. Folk gillar en underdog. Och så var det frågan med arenakrav, hur kommer delegation­en från bandyförbu­ndet att ställa sig till Sjöaremoss­en?

– De kommer hit nästa vecka men utebanor faller lite i ett fack för sig. Det som blir prio för oss är saker som pressläkta­re och säkra gångar för lagen ut till planen. Men jag är vid gott mod att vi ska fixa det utan att behöva söka dispens. Sammanfatt­ningsvis, är Frillesås BK redo för Elitserien?

– Självklart finns det jättemånga frågetecke­n och vi har inte alla svaren. Men jag tror och hoppas på att vi är det. Men det som får oss att spänna musklerna är att vi skulle skriva historia. Vi har aldrig tidigare haft ett lag så långt söderut i Elitserien och det lär antagligen aldrig hända igen.

På lördag kan Frillesås BK skriva ett nytt kapitel i bandyhisto­rien. Vinst mot Gripen och Elitseriep­latsen är säkrad. En uppflyttni­ng som i nuläget innebär många frågor utan svar.

 ?? Bild: EVA-LENA JOHNSSON ?? MYCKET ARBETE VÄNTAR. Frillesås ordförande Lars-johan Svanström har redan fullt upp för att göra föreningen redo om FBK tar sig upp i Elitserien. Redan på lördag kan laget få fira.
Bild: EVA-LENA JOHNSSON MYCKET ARBETE VÄNTAR. Frillesås ordförande Lars-johan Svanström har redan fullt upp för att göra föreningen redo om FBK tar sig upp i Elitserien. Redan på lördag kan laget få fira.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden