Hallands Nyheter

Svenskarna sköt bort medaljer

- TT

Efter halva herrarnas distanslop­p var det svenskt på andra och tredje plats. Men en bom på tredje skjutninge­n förstörde Sebastian Samuelsson­s guldchans medan Jesper Nelin sköt bort guldet på sista skjutninge­n.

Johannes Thingnes Bø, Norge, tog guldet, och Samuelsson blev bäste svensk på fjärde plats, halvminute­n bakom Bø.

– Det är ett jättebra resultat. Men när man är så nära vill man ha en medalj, sa Samuelsson till Kanal 5.

Sebastian Samuelsson var till slut 15 sekunder bakom bronsmedal­jören Dominik Landerting­er, Österrike, och upp till Jakov Fak, Slovenien, som tog silver, skilde det 24 sekunder. De två medaljörer­na sköt fullt.

Sebastian Samuelsson verkade helt opåverkad av uppmärksam­heten efter silvret i jaktstarte­n och inledde med att skjuta fullt i de två första skjutninga­rna – men i andra liggande blev det en bom. En bom som kostade guldet eftersom den gav en tilläggsmi­nut. I sista stående sköt han återigen fullt men trots stark åkning räckte det bara till fjärde plats.

– På spurtvarve­t visste jag att jag gick för medalj och jag gjorde allt jag kunde, men det var tre stycken som var starkare idag, sa Samuelsson.

Ända fram till sista skjutninge­n var Jesper Nelin, helt felfri och låg trea på väg in på vallen.

– Det kändes som om det var min dag, sa Nelin till Kanal 5.

Eftersom både Johannes Thingnes Bø och Martin Fourcade missat i sista behövde han ”bara” skjuta fullt så skulle guldet vara hans. Men kanske var det tankar på en gulddubbel till paret som fick Nelin att darra och skjuta tre bom.

– Jag var lugn men jag vet inte vad som hände. Jag pallade inte trycket riktigt, tyvärr.

Han blev till slut 24:a, 2.33 bakom Johannes Thingnes Bø – som vann trots två bom.

Bø åkte som vanligt snabbt och tog en tidig ledning, hela 1.22,1 före Fredrik Lindström, som gick först av alla och bara hade en bom, men som i spåren var över två minuter långsammar­e än norrmannen och blev åtta.

– Det klart att jag gärna hade satt det där sista skottet. Ändå skönt att få vara på OS och känna att man har gjort det här loppet jättebra, tyckte Lindström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden