Hallands Nyheter

Jovab behåller namnet men köps av Skene Järn

- JENNIE PERSSON MARTIN ERLANDSSON

Från och med den 1 mars blir Skene Järn nya ägare av Varbergsfö­retaget Jovab.

Företaget Skene Järn köper upp Järn- & Verktyg i Varberg AB (Jovab) som säljer verktyg och tekniska tillbehör. Ett beslut som välkomnas av Jovabs försäljnin­gschef Johan Franzén.

– För vår del ser vi det som ett jätteintre­ssant samarbete och det här kommer lyfta Jovab ännu mer. Vi har sett att vi behöver öka upp marknadsfö­ringsdelen och även sortimente­t en del. Nu kommer vi också ha mer hjälp med den ekonomiska biten som tar lite tid, säger han.

Jovab har i dag nio anställda, som alla kommer att jobba kvar.

– Det kommer rulla på som vanligt bara att vi har andra ägare. Skene Järn har många stora avtal som vi förhoppnin­gsvis kan ta del av, vilket gör att Jovab i sig blir starkare, säger Johan Franzén, som säljer företaget ihop med vd:n Glenn Gunnarsson.

SKENE JÄRNS VD Mikael Bjelkenfor­s är nöjd med affären.

– Vi finns redan i Varberg med mobila säljare, men kommer nu närmare kunderna. Vi vill vara det lokala alternativ­et och får nu större flexibilit­et och kan leverera varorna samma dag. Du gillar väl Varberg ända sedan du var med och tog Warberg IC:S första Sm-guld i innebandy våren 1998?

– Ja, jag har kompisar och brorsan här, och är ofta här på helger och sommaren, säger Mikael, som har lägenhet i Varberg men annars bor i Örby med fru och två barn.

Köpet innebär att Skene Järn nu kommer att finnas på fem orter - Skene, Borås, Svenljunga, Tranemo och Varberg. Den 1 mars tar de över verksamhet­en i Varberg.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FÖRETAGSAF­FÄR. Mikael Bjelkenfor­s (till vänster) är vd för Skene Järn, som har köpt Jovab av Johan Franzén (mitten) och Glenn Gunnarsson.
Bild: ANNIKA KARLBOM FÖRETAGSAF­FÄR. Mikael Bjelkenfor­s (till vänster) är vd för Skene Järn, som har köpt Jovab av Johan Franzén (mitten) och Glenn Gunnarsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden