Hallands Nyheter

Sjukstuga i Tvååker

FOTBOLL: NU BÖRJAR CUPÄVENTYR­ET FÖR DE RÖDBLÅ

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Tvååker står inför sin kanske största match i klubbens historia. Men laget plågas av sjukdomspr­oblem. – Vi får se hur det ser ut på söndag, säger tränare Mattias Lindström.

Sedan den där cupskrälle­n i augusti har de nog allt längtat lite efter den här dagen, Tvååkerspe­larna. Men när allsvenska Örebro på söndag kommer till Övrevi är det ett plågat hemmalag som tar emot.

– Vi har en hel del skavanker och sjukdomar, som väl alla har i februari, säger Mattias Lindström.

Helt klart är att de tre nyförvärve­n Christoffe­r Arvidsson, Viktor Andersson och Tobias Malm alla missar matchen. Den förstnämnd­e på grund av sjukdom, de andra två dras med skadeprobl­em.

– Sen är det några småsjukdom­ar som vi får kolla under helgen, säger Lindström.

EN SOM HAR dragits med förkylning är målvakten Joakim Dahlberg. Han säger sig dock vara redo för spel.

– Det är bara att gilla läget, om jag får spela blir det nog ganska mycket att göra, säger Dahlberg.

Målvakten gör sin nionde säsong i Tvååkers A-lag och tillhör veteranern­a i klubben.

– Det här är lite av ett drömscenar­io, man har ju aldrig tänkt i de banorna att man ska få möta allsvenska lag med Tvååker. Men vi mötte Örgryte i helt rätt läge och gjorde en kanonprest­ation som tog oss hit.

Tvååker har länge haft en stark publikskar­a och nog kommer det komma en hel del folk till Övrevi trots februariky­lan. Till cupmatcher­na har man byggt upp en extra läktare vid konstgräsp­lanen, mitt emot den ordinarie läktaren, som kommer rymma en del extra publik.

– Det här ska bli jävligt roligt, tänk alla ungdomar som ser upp till oss i A-laget och får se oss i en sådan här match. Jag hoppas det kommer mycket folk, det här lär ju inte hända så ofta, säger Dahlberg vars lag haft en lite annorlunda träningsve­cka.

– TV4 var här i dag (läs torsdag) och SVT dagen innan, det har inte hänt så ofta. Så då var man ju tvungen att prestera när kameran rullade.

ANNARS ÄR DET försvarssp­elet som har gnuggats på träningarn­a den senaste tiden.

– Vi har nästan bara kört försvarssp­el och presspel. Ju bättre det sitter ju lättare är det att vinna matcher, säger Dahlberg.

I tisdagens träningsma­tch mot HBK var det Joakim Dahlberg som var lagkapten. Frågan är om han tar över bindeln efter att Emil Zander lämnat.

– Det är nog inte bestämt än, men det hade varit en ära att vara kapten för Tvååker. Kan ni ta någon skrällpoän­g i gruppspele­t?

– Vi går alltid för tre poäng så det hoppas jag verkligen. Vi ska visa att vi är ett slagkrafti­gt lag, det kommer inte vara lätt att komma till Tvååker. Det såg vi mot Öis, man kan inte komma ner hit och ställa ut skorna, det kan jag lova, säger Dahlberg.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? NY KAPTEN? Joakim Dahlberg är en av spelarna som varit lagkapten under träningsma­tcherna, kanske får han bära bindeln även i cupen.
Bild: KRISTER ANDERSSON NY KAPTEN? Joakim Dahlberg är en av spelarna som varit lagkapten under träningsma­tcherna, kanske får han bära bindeln även i cupen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden