Hallands Nyheter

Söderström är skadad än en gång

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Falkenberg­s FF väljer att vila flera spelare mot Vinberg. – Vi är inne i en tuff fas med mycket träning och några spelare har spelat mycket, säger tränaren Hasse Eklund.

Erik Pärsson och Christoffe­r Carlsson kommer inte att vara med.

– Vad gäller Christoffe­r har han tidigare haft en historia med ljumskprob­lem och vi vill inte fresta honom för mycket nu.

Och Christoffe­r Carlsson har också varit lagets bäste spelare under försäsongs­matcherna.

Det står återigen klart att nyförvärve­t från Varbergs Bois, Kalle Söderström, missar ännu en match.

Han har lite känning i baksidan. Han är såpass gammal att han vet när han ska köra på och inte. Nu har Kalle kommit efter lite träningen i och med skadorna och vi är inne i en period av tyngre träning, säger Hasse Eklund.

Hampus Svensson missar också matchen liksom nyförvärve­t Anton Wede.

– Anton är för dåligt tränad just nu för att spela match. Det är viktigt att inte gå sönder i börjar. Det är i april vi ska vara klara, säger Hasse.

Annars är Hasse Eklund tillfreds med tillvaron.

– Vi har haft bra träningar de senaste två veckorna och det fick vi ett kvitto på mot Landskrona. Tidigare har det varit otydlighet­er i laget hur vi ska spela. Det har vi tagit upp och nu tror jag alla förstår hur de ska fylla sin roll på plan. Dessutom har inställnin­gen i matcherna inte varit den bästa.

Förra gången FFF matchade mot ett division 2-lag, Ullared, blev det förlust.

– DET ÄR aldrig kul att förlora. Men det var ett U21-lag vi hade. Den här gången kommer vi att spela mer mixat än vi gjorde mot Ullared och Landskrona. Jag hoppas på ett bra resultat och att spelare tar chansen.

Amerikanen Coy Craft kommer till Falkenberg­s på fredagen.

– Vi ska kolla hans status och om den är okej blir de 45 minuter i matchen, säger Hasse.

Fff-tränaren vill ha in en anfallare till.

– Erik Pärsson visade att han är en målskytt, och så har vi tre spännande spelare till, men vi behöver en anfallare till.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? TILLBAKA. Hampus Zackrisson ställs mot sitt gamla lag, även om det blir på Bravida Arena och inte Gamla Ullevi.
Bild: KRISTER ANDERSSON TILLBAKA. Hampus Zackrisson ställs mot sitt gamla lag, även om det blir på Bravida Arena och inte Gamla Ullevi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden