Hallands Nyheter

Zackrisson vill sätta stopp för polaren

Liverappor­tering

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

För första gången ställs Hampus Zackrisson mot Blåvitt. Och mot kompisen Emil Salomonsso­n. – Vi är ju bästa polare så det ska bli kul att möta honom, säger Zackrisson.

Hampus Zackrisson sågs i unga år som en stor talang i IFK Göteborg.

Tre allsvenska matcher blev det innan han lämnade för Degerfors. Lördagens möte blir första gången han ställs mot sitt gamla lag.

– Vi mötte dem i cupen med Degerfors för två år sedan, men då var jag skadad. Men det ska bli kul, jag har vänner kvar i Blåvitt så det ska bli kul att möta dem och framförall­t Emil (Salomonsso­n), säger Zackrisson. Har du hjärtat kvar i IFK?

– IFK har alltid stått mig nära och det var mitt lag under uppväxten. Men det blir speciellt när man spelat i ett lag och jag vill inte säga att hjärtat är kvar där.

EFTER TVÅ MATCHER mot enklare motstånd är det nu verkligen upp till bevis för Bois nya truppbygge.

– Vi är förberedda på att Göteborg är bättre än det vi mött hittills. Men vi får inte tro att vi bara ska försvara, vi måste våga ha mod med bollen, säger tränare Joakim Persson och fortsätter.

– Vi åker till Göteborg med tron att vi kanske kan slå dem en gång av tio, det är en bra match för oss som kan visa var vi har brister.

Varken Teddy Bergqvist eller Zev Taublieb får delta i matchen. Bergqvist Hallands Nyheter liverappor­terar från matchen mellan IFK Göteborg och Varbergs Bois på Bravida Arena. Liverappor­teringen drar igång 15.50 på hn.se. på grund av långsam pappersexe­rcis och Taublieb har ännu inget arbetsvisu­m. Annars ser det bra ut i Bois-truppen.

– Alla är friska. Albin Skoglund har varit sjuk i veckan men lämnade klartecken i dag (fredag), säger Persson.

HAMPUS ZACKRISSON ÄR nöjd med den start som laget fått på säsongen och trivs med tränarnas filosofi.

– Verkligen, det är sådan här fotboll man vill spela. Det är ett nytänk mot allt som jag har varit med om förut, kan vi få alla bitar på plats så kan det bli riktigt bra, säger Zackrisson. Vad är det som utmärker sättet ni vill spela på?

– Kombinatio­nen av att hålla i bollen på ett bra sätt samtidigt som man tröttar ut motståndar­en. Det ska bli riktigt kul att se hur det står sig mot bättre motstånd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden