Hallands Nyheter

Mängder av spelare borta i Böljan

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Vi får formera om lite men det kan vara bra att testa lite nytt.”

TOBIAS BARIN

Förutsättn­ingarna kunde vara bättre inför Böljans första träningsma­tch. – Det är lite stukat i truppen efter en riktig sjukdomsve­cka, säger tränare Tobias Barin.

Det är inte nog med att Emma Hansson och Jennifer Andersson missar matchen på grund av sjukdom. Dessutom är fyra spelare borta av andra orsaker.

– Nanna Jansson och Ida Lindqvist spelar slutspel i futsal-sm och Linn Albrektsso­n och Wilma Persson Gullqvist är båda iväg på semester, säger Barin.

Det är heller inget enkelt motstånd som väntar. Förra årets suverän i Elitettan, Växjö DFF, står för motståndet i Tipshallen.

– När vi lade planeringe­n hoppades vi så klart på bättre förutsättn­ingar. Det kan vara en fördel att möta bättre motstånd tidigt för man vet vilken typ av match som väntar och kan fokusera på försvarssp­elet.

Böljan åker till Växjö med 16 spelare, men bara elva seniorer.

– Vi har fått fylla på med fem spelare från F19-laget som får chansen att testa på den här nivån. Vi får formera om lite men det kan vara bra att testa lite nytt, säger Barin. Vad vill du se från ditt lag?

– Första matchen handlar alltid om att komma in i matchmiljö­n och få en bra känsla. Vi kommer självklart att fokusera lite extra på defensiven. Jag vill att vi håller ihop laget hårt och täcker upp för varandra. Resultatet är inte det viktiga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden