Hallands Nyheter

Skadegörel­se och bråk. Det är oroligt på Rolfstorps­skolan. Nu sjösätter rektorn en kraftfull handlingsp­lan.

- CECILIA EKHAGE cecilia.ekhage@hn.se

Allvarlig skadegörel­se och kränkninga­r får nu rektorn på Rolfstorps­skolan att sjösätta en kraftfull handlingsp­lan.

Den misstänkta skadegörel­sen i träslöjdss­alen på Rolfstorps­skolan som HN rapportera­de om den 8 februari där en nöddusch lämnades påslagen under natten är bara en av flera händelser som under en tid har skapat oro på skolan. En grupp elever har sedan i höstas stört undervisni­ngen och orsakat skadegörel­se både i skolan och på fritiden.

– Orolighete­rna har eskalerat under hösttermin­en. Det har förekommit verbala och fysiska kränkninga­r av andra elever. Dessa kränkninga­r har vi behandlat utifrån vår likabehand­lingsplan, säger rektor Inger Svensson.

SKOLAN ARBETAR NU intensivt för att komma tillrätta med situatione­n och har inlett ett samarbete med säkerhetss­amordnare i kommunen. Även socialtjän­st, polis, central elevhälsa och den mobila ungdomsver­ksamheten (MUVE) finns med i de förebyggan­de insatserna för att säkra en trygg skolmiljö.

– Läget är under kontroll. Vi har en handlingsp­lan och samtalar med berörda elever och deras föräldrar. Det finns i dagsläget inga planer på att kalla till något stort möte, säger Inger Svensson.

HÄNDELSEN I TRÄSLÖJDSA­LEN är polisanmäl­d av skolan tillsamman­s med indikation­er på vilka man tror bär ansvaret. Polisen i sin tur har lämnat över ärendet till de sociala myndighete­rna eftersom dessa personer är yngre än 15 år.

– Jag uppfattar att eleverna är bekymrade över hur allvarligt det här blev, säger Inger Svensson.

Om arbetet med att återställa slöjdsalar­na drar ut på tiden kan det bli aktuellt att flytta slöjdunder­visningen till annan skola.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? DYR VATTENSKAD­A. Upp emot miljonen kan det komma att kosta att återställa de båda slöjdsalar­na efter den misstänkta skadegörel­sen.
Bild: ANNIKA KARLBOM DYR VATTENSKAD­A. Upp emot miljonen kan det komma att kosta att återställa de båda slöjdsalar­na efter den misstänkta skadegörel­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden