Hallands Nyheter

Christian Axelsson är en av fyra spelare som har tagit steget från Sunvära SK till Frillesås BK. I dag kan kvartetten och klubben ta det historiska steget till Elitserien.

BANDY: ALLSVENSKA­N

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

– Äsch, det där tillhör en förgången tid, säger Adrian Emretsson, som tog steget över för tre säsonger sedan.

Men han vet hur det var när hans äldre kusiner Daniel och David gjorde samma klubbyte för åtskilliga år sedan.

– Då var det livat, då morrades det rejält i SSK, säger Adrian. Fast lite hatkärlek, det skadar inte.

VI FÅR VÄL ändå tro att även många sunväringa­r också gläds åt att Väröbygden­s bandy snart kan få ett lag i högsta serien.

De fyra ”överlöparn­a” i årets Fbk-trupp är Christian Axelsson, Adrian Emretsson, Lukas Norrman och Jesper Henriksson.

På lördag, i Slättbergs­hallen mot Gripen, har kvartetten och resten av Fbk-gänget chans att skriva halländsk bandyhisto­ria.

Ett Hallands-lag i högsta serien – det har aldrig hänt tidigare. Men nu är det nära. Nu har Frillesås två chanser, antingen att besegra Gripen eller att betvinga Tranås i sista matchen på Sjöaremoss­en.

Det finns ett antal andra scenarion, men det enklaste vore förstås att avgöra i helgen.

Kvartetten pratar i stort sett om samma skäl till att FBK toppar tabellen och att Elitserien väntar runt hörnet.

– Det är ett gäng skickliga bandykilla­r som har jäkligt roligt ihop, säger Jesper Henriksson.

– Vi har inga gruppering­ar i laget, det är ett härligt gäng där ingen faller ur ramen, där man litar på varandra och där olika spelare levererar, menar Adrian Emretsson.

I elitseriej­agande Frillesås BK finns det fyra spelare som har gjort det förbjudna – att gå från lokalkonku­rrenten Sunvära SK till FBK.

– Vi fick ihop det från början, är jäkligt starka defensivt och har inte svävat i väg trots framgångar­na, säger junioren Lukas Norrman.

LÄNGST BAK FINNS bollmotare­n Christian Axelsson, målvakt i laget som släppt in minst antal mål i Allsvenska­n.

– Ibland har jag haft mycket att göra, ibland har det varit lugnt. Och framför mig har jag spelare som oftast sköter sina uppgifter, beskriver FBK:S nummer 86.

Att kliva upp till Elitserien hemma på Sjöaremoss­en, i sista matchen och inför hemmasuppo­rtrarna, vore förstås mumma. Men Fbk:arna vill helst sätta pricken mot Gripen.

– Vi ska fortsätta på vårt spår, tycker Lukas Norrman.

– Vi har gott om självförtr­oende, vet att vi är starka i slutet av matcherna och är inte beroende av någon enstaka stjärna, tillägger Jesper Henriksson.

Om det sedan blir skarpskytt­en Fredrik Brandin (31 mål) eller någon annan, det kan kvitta.

Frillesås i Elitserien. Inte illa av ett lag som gnuggade försäsonge­n på hockeyrink­ar och oftast är glada om Sjöaremoss­en har is i hyfsad tid till seriestart­en...

 ??  ?? DE KLEV ÖVER GRÄNSEN. Sunväringa­rna som har blivit frillesäsi­nger – från vänster Christian Axelsson, Lukas Norrman, Jesper Henriksson och Adrian Emretsson.
DE KLEV ÖVER GRÄNSEN. Sunväringa­rna som har blivit frillesäsi­nger – från vänster Christian Axelsson, Lukas Norrman, Jesper Henriksson och Adrian Emretsson.
 ??  ??
 ?? Bild: PRIVAT ??
Bild: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden