Hallands Nyheter

Kjell-erik gör comeback

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

När Vänsterpar­tiet i Varberg nu har presentera­t sin lista inför valet till kommunfull­mäktige står Kjell-erik Karlsson med på femte plats. Han räknar dock inte med att komma in.

Kjell-erik Karlsson (V) gör comeback i politiken. När Vänsterpar­tiets kommunlist­a nu har presentera­ts finns han på femte plats.

Partiernas listor inför höstens val blir klara en efter en. Nu har Vänsterpar­tiet i Varberg enats om vilka personer som ska vara med. Lars-åke Erlandsson står kvar som förstanamn men Ingmari Carlsson har valt att stiga tillbaka.

–Jag har varit med länge och gjort vad jag ska. Helst skulle jag inte vilja vara med på listan utan bara jobba bakom. Men jag kan tänka mig att sitta med i någon nämnd. Nu sitter jag i socialnämn­den, säger hon.

SÅ LÅNGT DET ÄR möjligt har partiet varannan man och varannan kvinna på listan. De har också varvat medlemmar med lång erfarenhet med nyare. Kajsa Lissel är nummer två på listan. Hon har suttit i den lokala partistyre­lsen ett par år och är även fackligt aktiv. En ny medlem är Karin Bhat som har bott i Indien och har föräldrar som är politiskt aktiva. Ett annat nytt namn är Simon Bengtsson, en ung kille som arbetar som elektriker på Södra Cell Värö.

Kjell-erik Karlsson hör till den erfarna skaran. Han har varit aktiv inom politiken i många år och bland annat suttit åtta år i riksdagen. På senare år har han varit medlem i partiet men inte haft något politiskt uppdrag. I en intervju i Hallands Nyheter i samband med sin 70-årsdag för ett par år sedan sa han att han avvecklat sina förtroende­uppdrag för att han ville ge plats åt de unga. Inför att valberedni­ngen skulle sätta ihop kommunlist­an blev han tillfrågad.

– Jag sa nej först men det finns vissa som önskat att jag skulle vara med, säger han.

I valberedni­ngens förslag fanns han efter eget önskemål på den nedre halvan av listan men under mötet där listan fastställd­es flyttades han upp till femte plats. Vänsterpar­tiet har under den pågående mandatperi­oden två mandat i kommunfull­mäktige i Varberg.

– Jag räknar inte med att komma in i fullmäktig­e men skulle vi få fem mandat får jag väl krypa till korset. Jag sitter ofta på läktarplat­s under fullmäktig­emötena och sticker ut hakan och är kritisk ibland. Men kommer man in får man vara beredd att ta ansvar.

HAN HAR TIDEN som krävs för att engagera sig och ett intresse av att bevaka vissa områden.

Vänsterpar­tiet har nyligen haft kongress i Karlstad. Där antogs valplattfo­rmen som har formen av en berättelse av hur de vill att samhället ska se ut.

–Det var bra debatter och bra beslut. Vi hade nio motioner från Varberg och är supernöjda med det genomslag vi fick, säger Ingmarie Carlsson.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? TILLBAKA. Kjell-erik Karlsson står på femte plats.
Bild: ANNIKA KARLBOM TILLBAKA. Kjell-erik Karlsson står på femte plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden