Hallands Nyheter

Kostnadern­a för migration måste minska

-

INVANDRING. Det går inte att kombinera öppna gränser med höga migrations- och integratio­nskostnade­r. Det blev märkbart, inte minst, under hösten 2015 då migrations­kostnadern­a skenade okontrolle­rat.

Regeringen har slagit sig för bröstet och konstatera­t att de direkta kostnadern­a för migration kommer att minska under 2018, från beräknade 39 miljarder kronor 2017 till ungefär 16 miljarder kronor. Men det är ett fult försök av regeringen att missleda väljarna. För det som håller på att hända nu är att dessa kostnader rullar över på andra kostnadsst­ällen, och på kommuner och på landsting.

Bland annat kommer den stora invandring­en från länder med låg utbildning­snivå att fördubbla statens kostnader för grundskydd­et i pensionssy­stemet. I dag uppgår de kostnadern­a till cirka 43 miljarder. Pensionsmy­ndighetens prognos visar att kostnaden fördubblas fram till 2060, det vill säga att den ökar till cirka 86 miljarder. Notan landar hos skattebeta­larna.

SVERIGES VÄLFÄRDSST­AT kan jämföras med ett försäkring­ssystem. Premier betalas in av förvärvsar­betare och garanterar därmed också ett skyddsnät. Det är inte svårt att förstå att om alla fick ta del av utbetalnin­garna utan att betala in premierna, i likhet med vad som händer med det svenska mottagande­t nu, krackelera­r till slut systemet.

UNDER JULHELGEN rapportera­de dessutom flera medier om att asylinvand­ringen fortsatt är rekordhög, och antalet anhöriginv­andrare väntas skjutas i höjden. I dagsläget har asylsökand­e har rätt till boende, preventivm­edelsrådgi­vning, hälsounder­sökningar, sjukresor och tolk i samband med vårdtillfä­llet.

Deras kostnader borde finansiera­s individuel­lt, förslagsvi­s genom statligt garanterad­e lån, i stället för av skattebeta­larna.

Moderata Ungdomsför­bundet tror på människans förmåga att stå på egna ben. Vår uppgift i svensk politik är att riva hinder för människor så att de kan nå sina drömmar, oavsett om de är födda här eller har flyttat hit.

SKENANDE KOSTNADER göder stöd och energi till de krafter som kraftigt vill begränsa rörlighete­n. Vi måste kapa i kostnadern­a för migration och integratio­n för frihetens och skattebeta­larnas skull. förbundsor­dförande Moderata ungdomsför­bundet Helena Antoni distriktso­rdförande MUF Halland

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden