Hallands Nyheter

Framtiden utreds på Kristinesl­ätt

- MÅRTEN SAMUELSON

Området kring arenan på Kristinesl­ätt är planlagt för kultur- och fritidsänd­amål. Exakt hur det ska användas i framtiden är inte klart ännu, men håller på att utredas.

Ishallen och fotbollsar­enan med träningspl­aner är på plats och de utrymmen som är avsatta för bostäder är klara eller håller på att färdigstäl­las i området. Hur resterande ytor ska användas har kultur- och fritidsnäm­nden fått i uppdrag att titta på.

– Förslaget är inte riktigt färdigt ännu men det handlar om ett väldigt spännande område på nästan 30 000 kvadratmet­er. Främst på ytan bakom och bortom arenan. Mot Hjortsberg och Slätten till, berättar nämndens ordförande Per Johansson (C).

–När Falkenberg växer och förtätas är det viktigt att vi har fritidsanl­äggningar och gångstråk. Att det ska vara här har man sagt sedan länge. Nu analyserar vi hur det ska kunna användas av många och till olika saker. Fotbollspl­aner och idrottshal­lar har vi gott om så nu kanske det är dags att anpassa för andra sporter. Det kan vara spontanidr­ott eller andra saker. Jag vet till exempel att trimgymnas­terna länge efterlyst bättre förutsättn­ingar.

I det aktuella området ligger även en förskola som ska rivas så småningom och ersättas med en ny.

– Då kan man titta på hur den ska integreras. Om det går att göra den tillgängli­g för andra aktivitete­r på kvällar och helger när det inte är förskola. Ska en kommun växa är det viktigt att erbjuda goda fritidsakt­iviteter, säger Per Johansson.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? LEDIG YTA. Kring arenan finns utrymme för fler kultur- och fritidsänd­amål.
Bild: OLA FOLKESSON LEDIG YTA. Kring arenan finns utrymme för fler kultur- och fritidsänd­amål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden