Hallands Nyheter

Sm-brons för Tilde i fel gren

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Ett saftigt personligt rekord räckte för medalj. Tilde Johansson höll undan på upploppet och tog Sm-brons för 400 meter. – Det är ju inte ens riktigt min gren egentligen, sa Johansson.

Efter flera stora framgångar på juniorsida­n kan Tilde Johansson nu lägga till en ”riktig” Sm-medalj på meritlista­n. Och hon hade taktiken klar för sig inför finalen.

– Målet var att komma in som nummer tre efter första varvet så jag inte behövde trängas. Det gjorde jag och sen höll jag det hela vägen, sa hon.

INOMHUS ÄR BANAN 200 meter och efter första varvet går samtliga löpare in på gemensam bana. Från sin innerposit­ion hade Tilde Johansson koll på sina konkurrent­er.

– Jag hade bana två och såg hela fältet, det var skönt att jag fick den banan.

På upploppet slogs hon med Täbylöpare­n Lovisa Linde och Malmös Josefin Magnusson om silver och brons. Åt segrande storstjärn­an Moa Hjelmer fanns inget att göra. – Nej hon var lite svår att slå. Till slut hade Johansson 23 hundradela­r till god på Lovisa Linde som blev utan medalj. Avståndet upp till silvret var ungefär det samma.

– Jag var inte jättelångt efter, men jag kände på upploppet att det gällde att hålla tredjeplat­sen, sa Tilde som föll ihop efter att hon korsade mållinjen. Hur rankar du den här medaljen?

– Jag vet inte riktigt, men så klart är det jättekul att ta den första medaljen på senior-sm.

NYTT PERSONLIGT REKORD blev det också. Hennes 55.79 är fyra tiondelar bättre än det gamla ”perset” på 56.18.

Nästa helg finns det chans att putsa rekordet igen. Då är det junior-sm i Uppsala.

– Jag är anmäld till 400 meter där också. Och kula, men vi får se hur det blir till slut.

”Jag var inte jättelångt efter, men jag kände på upploppet att det gällde att hålla tredjeplat­sen”