Hallands Nyheter

Äcklig match när FVBK vann

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Tredje raka segern och fjärde raka femsetaren blev det för FVBK när man besegrade Sollentuna borta. Och det var Nils Åkerman som visade vägen när han gick in som libero.

Trean mot fyran när Sollentuna tog emot FVBK på lördagen. I en match som Falkenberg sakta men säkert åt sig in i och till slut tog över.

Efter klara förlustsif­fror i första set ryckte FVBK upp sig, men inte tillräckli­gt, i andra och kunde sedan vinna tre set i rad.

– Första set är rätt så risigt och Sollentuna börjar jättestark­t. Viljan finns hos oss men det blir lite krampaktig­t och vi gör inte ett tillräckli­gt bra jobb, sa tränare Patrick Aparicio.

Mottagning­arna var enligt Aparicio minst sagt svajiga och i tredje set byttes Edvin Swärd ut mot Nils Åkerman på liberoposi­tion.

– Nils kommer in och levererar väldigt bra med en riktigt bra energi. Han är ju andre-libero på träningarn­a och nu går han in och verkligen dukar bordet åt oss. Tredje set är det som blir avgörande för oss skulle jag säga, sa Aparicio.

Även August Borna byttes in i tredje set när FVBK med kniven mot strupen kunde vinna tre raka set och få med sig viktiga poäng hem.

– Från mitt perspektiv så ser jag ju att vi underprest­erar fram tills att vi får in lite ny energi och sedan står för en riktig utklassnin­g i fjärde. Men det är viktigt för oss att känna att vi kan vinna de här äckliga matcherna också. Där det inte är så mycket finlir utan att vi har tålamodet och visar att vi orkar hela vägen, sa Aparicio.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden