Hallands Nyheter

Bra Bois, ni ska inte vara nöjda

-

Grunden är lagd och det hade varit synd om det stannade där. För det finns mycket i Bois spel som lovar gott.

Det ser ju ganska bra ut på papperet. En förlust med ”bara” 1–0 mot IFK Göteborg, ett svenskt storlag som de ändå måste kallas.

Men det var något som saknades. Besvikelse­n var stor hos spelarna och Joakim Persson sa efter matchen att det blev alldeles för mycket spel i sidled och för lite rakt fram för hans smak. Det är lätt att hålla med.

BOIS SÅG UT som en ung förare som ska ge sig ut på vägarna och övningskör­a på riktigt för första gången. På träningspl­anen har man hittat dragläget, men när det också ska tryckas på gasen så händer inte mycket.

Det trygga alternativ­et valdes nästan varje gång och målvakten Matt Pyzdrowski­s fötter rörde bollen klart oftare än Altemark Vanneryrs dito i andra ändan av planen.

SAMTIDIGT ÄR DET svårt att klandra spelarna speciellt mycket. Bortsett från Joakim Lindner innehöll mittfältet enbart spelare som spelade i division ett och neråt förra säsongen. Bollskickl­iga spelare som kanske inte riktigt vågade ta tillräckli­gt med plats mot stora starka Blåvitt.

Flera gånger fanns chansen för Nahom Girmai, Eddie Tran och Albert Ejupi att sätta bollen i djupet på ”Gabbe” eller Perparim Beqaj, men i stället hölls bollen säkert inom laget. Girmai och Tran har också farten för att själva avancera med boll, men vägde lite lätt när de stötte på patrull.

MEN SJÄLVKLART FANNS det också mycket positivt för de grönsvarta att ta med sig. Försvarssp­elet sattes på prov för första gången och backlinjen var i det närmaste felfri. Både Hampus Zackrisson och Jakob Bergman tycktes stortrivas med att möta sitt gamla lag.

Just Jakob Bergman var nog piggast av alla och tryckte sig längre och längre upp på högerkante­n matchen igenom. Det samma gällde Hampus Bohman under inledninge­n, men tyvärr fick han lämna redan i första halvlek med en krånglande baksida.

Få saker stör mig mer än när tränare håller på sina byten och inte ger inhopparna tillräckli­gt med tid för att faktiskt kunna ändra på saker och ting

MÅNGA HÖJDE OCKSÅ på ögonbrynen när Bois gjorde sitt tredje och sista byte redan efter 65 minuter. Olyckligtv­is skadade sig Eddie Tran tio minuter senare och Bois fick avsluta med tio man.

Men även om Joakim Persson sa att ”i dag blev det fel” så tycker jag att det var helt rätt. Få saker stör mig mer än när tränare håller på sina byten och inte ger inhopparna tillräckli­gt med tid för att faktiskt kunna ändra på saker och ting. Och mycket kan man säga om Joakim Persson, men någon fegis, det är han inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden